avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... RELUARE ACTIVITATE
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

RELUARE ACTIVITATE

- Cu cat timp se poate relua activitatea pentru a beneficia de stimulentul de insertie si care este procedura?
- Daca se opteaza pentru program de 6 ore odata cu reluarea activitatii inainte de implinirea unui an a copilului mai se beneficiaza de stimulentul de insertie?
Cel mai recent răspuns: georgepbr , utilizator 16:59, 24 Iulie 2012
1. Daca ati optat pentru CCC pana la 1 an si reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an (chiar si cu o zi inainte) veti puitea beneficia de stimulentul de insertie.

2. - Angajatorul trebuie sa va faca o decizie de incetare a suspendarii CIM prin reluarea activitatii.
- Cu o copie dupa aceasta decizie va duceti la Primarie (unde ati depus actele pentru CCC) si completati cererea pentrui stimulentul de insertie.

3. Nu conteaza ce program de lucru aveti (cu 8 ore pe zi sau mai putine), veti primi stimulentul de insertie.
Cu cat timp inainte trebuie sa anunt angajatorul ca doresc reluarea activitatii?

Multumesc.
1. Puteti sa-l anuntati de la inceput cand faceti cererea pentru acordarea CCC sau pe parcurs cand va hotarati sa reluati activitatea.

2. Il puteti anunta cam cu doua saptamani inainte pentru a-si lua si el masurile necesare, mai ales daca in locul dvs. a angajat pe cineva pe perioada determinata.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc sau stimulent de insertie? hgabi hgabi Daca vreau sa ma intorc la serviciu , desi sunt in CCC, am inteles ca pot beneficia de un stimulent de insertie in munca inainte de implinirea varstei de 1 an, ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie cafeaculapte cafeaculapte Buna ziua, va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac si de ce acte am nevoie sa renunt la concediu crestere copil si sa primesc stimulentul de insertie. Incep ... (vezi toată discuția)
Intoarcere la munca inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului florinastoica florinastoica Buna ziua, am nascut pe 04.09.2015, am contractul suspendat conform legii, din 16.10.2015, la finalul celor 42 zile de lauzie. Doresc sa stiu ce pasi ... (vezi toată discuția)