Buna ziua,
Am un salariat care a lucrat cu program de 8h/zi pana in iulie si de la 01.07.2012 am facut act aditional pentru program part time 4h/zi.
Am modificat in revisal dar nelamurirea mea este daca trebuie salariatul sa dea o declaratie ca are functia de baza in alta parte. (Are contract cu alta firma de la 01.07.2012 cu program 8h/zi)
Potrivit Codului Muncii nu este obligatoriu .. dar pentru a preintampina anumite nelamuriri este bine sa-si anunte pe angajator unde are functia de baza..
Prin Hotararea nr. 50, din 25 ianuarie 2012, au fost modificate si completate Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 44/2004 si publicate in Monitorul Oficial cu numarul 78 din 31 ianuarie 2012.
In hotarare se precizeaza expres ca angajatul are obligatia sa declare numai angajatorului ales functia pe care o considera de baza, pentru un singur loc de munca, prin depunerea declaratiei pe propria raspundere. Declaratia pe propria raspundere nu reprezinta un formular tipizat.
ORDONANTA nr. 30/2011 din 31 august 2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale
Î
1. La articolul 7 alineatul (1), punctul 3 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„3. activitate dependenta la functia de baza – orice activitate desfasurata in baza unui contract individual de munca sau a unui statut special prevazut de lege, declarata angajatorului ca functie de baza de catre angajat; in cazul in care activitatea se desfasoara pentru mai multi angajatori, angajatul este obligat sa declare fiecaruia locul unde exercita functia pe care o considera de baza;“.