avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa de mediu - pungi plastic
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa de mediu - pungi plastic

Buna seara,
Conform OG 25/2008 trebuia publicata metodologia de calcul a contributiilor si taxelor datorate la fondul de mediu. Ma interseaza prevederea referitoare la pungile tip sacosa cu maner aplicat sau maieu. Pe site-ul Min Mediului exista un proiect de Ordin privind aprobarea metodologiei...dar nimic mai mult.
Prevederea este clara in ceea ce priveste persoanele care datoreaza aceasta contributie, si anume cei ce introduc prima data pe piata sau producatorii. Ce se intampla cu societatile care mai au pe stoc pungi din categoria prevayuta in OG sau alt tip de pungi?? Aceasta taxa trebuie inasata si evidentiata separat, ca si taxa de timbru verde?
Cel mai recent răspuns: aly87 , utilizator 22:01, 15 Ianuarie 2009
Guvernul a decis introducerea EcoTaxei care se va aplica de la 1 ianuarie 2009, pentru fiecare punga din materiale care nu sunt biodegradabile. EcoTaxa va fi incasata de la operatorii economici care introduc pe piata astfel de ambalaje de desfacere si va fi directionata catre Fondul de mediu. EcoTaxa, asa cum este denumita prin OG nr. 25/2008, se va aplica de la 1 ianuarie 2009 si va fi incasata de la operatorii economici care introduc pe piata nationala astfel de ambalaje de desfacere.
Prin Ordonanta nr. 25/2008, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 628, din 29 august 2008, Guvernul a introdus o taxa in valoare de 0,2 lei (2000 de lei vechi) pentru fiecare punga de tip sacosa din materiale care nu sunt biodegradabile.
Taxa va trebui declarata si platita lunar de catre operatorii economici care introduc pe piata astfel de pungi de tip sacosa din materiale care nu sunt biodegradabile.
Buna seara.
Sunt destul de multe lucruri de perfectat referitor la aceasta ordonanta.
Ecotaxa am inteles ca se aplica pentru fiecare punga de tip sacosa din material care nu este biodegradabil.Intrebarea mea este:In cazul comercializarii de tip "vrac", taxa se aplica pentru fiecare "pungulita" iesita pe piata?:-/
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pungi plastic la comerciant sandasave sandasave Doresc sa stiu daca s-a reglementat ceva in acest sens. Am citit articole pe diverse site-uri din care a rezultat ca urmeaza sa se plateasca de catre ... (vezi toată discuția)
Ecotaxa liah liah Buna ziua, E aproape 1 ian.2009 si am o multime de intrebari. Cum aplicam ecotaxa? La intrarea in firma a pungilor calculam 0,20 lei la toata cantitatea de pe ... (vezi toată discuția)
Ecotaxa dana4max dana4max Spuneti-mi si mie cine plateste ecotaxa operatorul economic sau comerciantul? Nu inteleg nimic din lege. Totul este interpretabil ca sa aiba motiv sa ne dea ... (vezi toată discuția)