avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acte si taxe pentru depunere recurs si solicitare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acte si taxe pentru depunere recurs si solicitare certificat de grefa.

buna ziua,

va rog sa-mi spuneti ce acte si ce taxe trebuiesc platite pt a depune un recurs la tribunal impotriva unui pv la legea circulatiei si ce taxe si unde trebuiesc platite pt solicitarea unui certificat de grefa.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 20:57, 26 Iulie 2012
Depuneti recursul motivat la judecatorie. Nu aveti de achitat nicio taxa de timbru.

Judecatoria va trimite dosarul la tribunal in vederea solutionarii caii de atac de indata ce expira termenul de recurs pentru toate partile din cauza.

Puteti solicita certificat de grefa de la judecatorie in care se va mentiona ca ati depus recurs sau de la tribunal - dupa ce va ajunge acolo dosarul - pentru a vi se preciza si termenul acordat in cauza.

Pentru obtinerea unui certificat de grefa trebuie sa depuneti o cerere la registratura si taxa de timbru de 1 leu, cu timbru judiciar de 0l,15 lei.
Recurs? Hotararea din fond este irevocabila.
Daca ati facut plingere impotriva pv de contraventie si a fost respins la judecatorie, solutia este definitiva si irevocabila si nu mai poate fi atacata.
Din cite stiu plingerea impotriva pv de contraventie este scutita de taxa de timbru.
Taxa pt certificatul de grefa se plateste la domiciliu( CEC,primarie, etc) si este de 1 leu +timbru judiciar de 0,15 bani.
GabrielaA a scris:

Recurs? Hotararea din fond este irevocabila.


depun recurs invocand decizia CCR nr 500/2012, sper si cred ca-mi va "aproba" recursul, ma gandesc totusi ca am fost privat de un drept al meu la recurs printr-o hotarare/lege neconstitutionala.

Ce inseamna sa plece omul in vacanta. Nu mai e la curent cu modificarile. :D
Aveti dreptate, depuneti recursul daca sunteti in termen.

Alte discuții în legătură

Retinere permis de conducere Loncar Loncar Buna ziua Logodnicului meu i s-a retinut permisul de conducere pt 90 zile ,aseara pt o alcoolemie de 0,24 in aerul expirat.Nu este cetatean roman si v-a ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis faleza faleza am dus permisul la politie in vederea suspendarii,si mi-au dat inca 30 de zile pentru ca am depasit termenul de 15 zile de la data procesului desi in ziua in ... (vezi toată discuția)
Anulare pv de contraventie dantintesan dantintesan Buna seara. Am avut un proces prin care am atacat un pv de contraventie, iar instanta a dat urmatoarea solutie: \\"Solutie: Admite plângerea. Anulează ... (vezi toată discuția)