Buna seara. Am avut un proces prin care am atacat un pv de contraventie, iar instanta a dat urmatoarea solutie: "Solutie: Admite plângerea. Anulează procesul verbal de contravenţie." in 22.11.2012.
Mai trebuie sa indeplinesc anumite formalitati sau nu? Va multumesc mult.
Probabil ca asta ati vazut pe internet.
Asteptati sa va vina comunicarea acasa, pentru ca aceasta sentinta este cu recurs in 15 zile.
Daca politia nu mai face recurs, dupa 15 zile o faceti irevocabila si o depuneti la politie si la finante, pentru a va scoate din evidente.
Mergeti la arhiva instantei care a pronuntat solutia si obtineti un certificat de grefa de pe minuta. Pentru eliberarea acestui certificat este necesara o cerere de eliberare certificat de grefa, o taxa judiciara de timbru in cuantum de 1 leu si timbru judiciar mobil in valoare de 0,15 lei. Cu acest certificat de grefa veti merge la politie pentru a face dovada anularii procesului verbal de contraventie. Cu stima.
Dovada anularii PV de contraventie o face cu o sentinta definitiva, nu cu certificat de grefa, pentru ca sentinta primei instante este supusa recursului.
Vedeti art. 113 alin.(1) litera e) codul rutier (OUG 195/2002).
Altfel, nu-l baga nimeni in seama, si va mai trebui sa mearga si la finante, pentru ca dupa doua saptamani, politia raporteaza amenzile la APF si apare acolo cu amenda.
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Politia nu cred ca va face recurs, nici nu prea are de ce, imi retinusera talonul pentru xenon desi aveam certificatul cu totul in regula, doar ca il uitasem acasa..plus ca intre timp am facut si rar-ul pentru ca aveam nevoie de talon ca sa ies din tara.
Asadar, astept sa mi se comunice hotararea, fac o cerere de definitvare, platesc taxa judiciara de definitivare de (2 lei?) si timbru judiciar de 0,15 bani si le depun la registratura? Nu se poate rezolva in aceeasi zi, tinand cont ca e distanta de vreo 200 km de la domiciliul meu pana la respectiva judecatorie?