Buna seara,
Va rog sa imi spuneti si mie daca am primit amenda si suspendarea permisului pe o perioada de 30 zile ptr neacordare prioritate trecere pietoni (art 135 lit h, HG 1391/2006) daca decid sa contest procesul verbal si pierd in instanta, pe langa termenul de 30 zile mai primesc alte 30 zile?
Trebuie sa fiu reexaminat dupa aceasta perioada sau nu?
Intreb aceste lucruri deoarece am facut mentiunea in PV ca eram angajat in mers cand un pieton a venit din fuga si mi-a trecut prin spatele masinii pe trecere.
Va multumesc!
Astept raspuns deoarece sunt disperat ca nu mai ma pot duce la servici, meseria mea fiind ca sofer si nu stiu ce pot face, pot fii chiar dat afara.
1.Nu, sanctiunea majorarii perioadei de suspendare a dreptului de a conduce cu inca 30 de zile, are loc doar in conditiile art. 118 al.4 din Oug 195/2002 .
(4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
2.Nu, dupa aceasta perioada nu veti fi reexaminat.
3.Aveti posibilitatea sa formulati plangere contraventionala in termen de 15 zile de la comunicarea procesului- verbal de contraventie.
Dupa depunerea plangerii solicitati instantei eliberarea unui certificat de grefa, iar cu aceasta dovada va prezentati la politie si permisul de conducere va fi restituit.
Aveti astfel posibilitatea sa beneficiati de dreptul de a conduce pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii.
Plangerile contraventionale sunt scutite de plata taxei de timbru.
Pentru certificatul de grefa aveti nevoie de:
- taxa de timbru de 1.00 lei,
- timbru jud. de 0,15 lei si
- cererea adresata presedintelui instantei.
Permis suspendat
yonut78
buna seara.am o intrebare rog care poate sa ma ajute.mia suspendat permisu pentru ca nu am acordat prioritate le 2 pietoni. dar mentionez ca cei 2 pietoni au ... (vezi toată discuția)