avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna vs preaviz concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna vs preaviz concediere

un salariat si-a programat concediul de odihna in luna august ,la sfarsitul lunii iulie a primit notificare de preaviz pentru desfiintarea postului ocupat.poate solicita la data programata concediul de odihna?se prelungeste perioada preavizului cu aceste 5 zile de exemplu?are neefectuate 10 zile de concediu de anul trecut plus concediul pe anul in curs.solicita in schimb doar 5 zile din cele de anul trecut.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:44, 26 Iulie 2012
Pe perioada de preaviz se poate lua CO ... daca durata acestuia depaseste durata preavizului, atunci la incetarea raportului de munca zilele de CO neefectuiate se vor compensa in bani.
intrebarea era daca cele 5 zile solicitate de concediu se includ in perioada preavizului sau se prelungeste cu 5 zile.
CO nu prelungeste durata preavizului ... in speta, cele 5 zile de CO se includ in perioada de preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare in bani a concediului neefectuat Roger25 Roger25 Buna seara, Ca angajat in firma actuala, avem dreptul fiecare la 24 zile CO / an. Pe anul ce a trecut, mi-am efectuat integral tot concediul. Luna aceasta, ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat madi33 madi33 Am fost angajat 2 ani si 8 luni din care mi-am luat concediu de odihna 5 zile, urmeaza ca la sfarsitul lunii august sa plec din firma.Ce se intampla cu zilele ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna negut_dorina negut_dorina buna ziua.am 3 cazuri am contract pe perioada determinata expira 17.04 2012 intrebarea este cate zile de concediu de odihna pot sa le dau de ex pe luna ... (vezi toată discuția)