avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ANULARE FILA CEC LEGEA 59/1934 ART.67
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ANULARE FILA CEC LEGEA 59/1934 ART.67

Buna seara , am o intrebare asupa unei file cec care as dorii de fapt sunt obligat sa procedez dupa Legea CEC-ului art.67 din 59/1934 si sa cer anularea ei deoarece am pierdut-o cum ar trebuii procedat ? Trebuie facuta o ordonanta presedintiala ? Multumesc !#-o
Cel mai recent răspuns: tav_pop , utilizator 10:35, 11 Septembrie 2012
Buna ziua
Din cate stiu eu, pentru anularea unei file cec trebuie de mers la banca, de solicitat anularea si de publicat in monitorul oficial parca, nu sunt foarte sigur
Intrebati la banca care v-a emis aceasta fila, nu e foarte complcat.
Stima
Multumesc pentru raspuns dar daca ma duc la banca si solicit anularea lui eu ca si Creditor adica cel care trebuie sa-si incaseze banutii nu o sa mai am nici o sansa sa am un titlu executoriu deoarece Debitorii nu vor sa imi achite banutii si dupa cum spune si Legea cec-ului trebuie facuta o cerere de anulare la Tribunalul comercial iar daca ma duc la banca si cer anularea lui pierd totul suma este foarte mare si efectiv nu stiu ce sa mai fac , Tragatorul nu mai exista este radiat din ONRC asta ar fi singura solutie mai ales ca pe fila cec este trecut si un avalist persoana fizica ! poate ma lamureste cineva miiii de multumiriiii !:sorry:
:))) cum sa anuleze un creditor o fila CEC emisa in favoarea sa?
Daca nu mai aveti titlu executoriu, nu mai aveti sansa sa solicitati executarea silita a avalistului. :) ... Cine il gaseste poate spune ca i-a fost girat in alb si sa il puna in executare. Nu vad nicio posibilitate de reconstituire a acestui titlu. daca nu il gasiti,... ati pierdut aceasta garantie.
exista specificat in contract avalistul care si semneaza , pv de predare primire a cecului copia cecului si dupa cum spune art.67 din 59/1934 " Art. 67
În caz de pierdere, sustragere sau distrugere a cecului, posesorul va putea înştiinţa despre aceasta pe tras şi să solicite anularea titlului printr-o cerere adresată preşedintelui judecătoriei de la locul de plată a cecului.

Cererea va trebui să arate menţiunile esenţiale ale cecului.

Preşedintele judecătoriei, după examinarea cererii şi a elementelor produse, ca şi a dreptului posesorului, va pronunţa în cel mai scurt timp posibil o ordonanţă prin care, specificând datele cecului, îl va declara nul în mâinile oricui s-ar găsi şi va autoriza a se face plata cecului după 15 zile de la publicarea ordonanţei în Monitorul Oficial al României, dacă între timp deţinătorul cecului nu a făcut opoziţie.

Ordonanţa trebuie să fie notificată atât trăgătorului, cât şi trasului şi publicată în Monitorul Oficial al României, la cererea şi pe cheltuiala petiţionarului.

Cu toată înştiinţarea, plata cecului făcută deţinătorului mai înainte de notificarea ordonanţei liberează pe tras de obligaţia de plată." e singura cale de a reintregi titlul si singura cale legala dar eu intrebam daca se face o ordonanta presedintiala?

Domnule,
CEC-ul este un titlu executoriu autonom, independent de raportul juridic pentru care a fost emis.
Asa cum citati mai sus, e posibila plata- de catre tras, nu si executarea silita a avalistului.
Pentru a putea executa avalistul aveti nevoie de CEC investit cu formula executorie.
Lipsa titlului echivaleaza cu lipsa obligatiei avalistului.

Alte discuții în legătură

Pierdut fila cec ciprianst ciprianst Buna ziua, Am pierdut o fila cec primita de la un client, care este calea legala de anulare a respectivei fila cec si ridicarea alteia. Clientul nu este ... (vezi toată discuția)
Anulare file cec pierdute - modalitate legala mara78 mara78 Buna ziua, Dorim sa inchidem conturile la o Banca si aceasta ne-a spus ca avem de returnat un carnet de CEC-uri, carnet pe care nu-l mai gasim, s-a pierdut ... (vezi toată discuția)
File cec date garantie de un debitor care acum este radiat ContSters159316 ContSters159316 buna ziua , am urmatoarea situatie : file CEC emise si date drept garantie de un debitor care intra in faliment , apoi se radiaza firma debitoare , eu ... (vezi toată discuția)