avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Revenire la statutul de microintreprindere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Revenire la statutul de microintreprindere

O SC a fost microintreprindere intre anii 2005 si 2009,in 2010 a devenit platitoare de impozit pe profit,iar in 2011 a revenit la statutul de microintreprindere.Este corect?
Cel mai recent răspuns: miha7070 , utilizator 23:01, 25 Iulie 2012
Da.

ART. 112^2 Opţiunea de a plăti impozit pe veniturile microîntreprinderii

(1) Impozitul reglementat de prezentul titlu este opţional.

(2) Microîntreprinderile plătitoare de impozit pe profit pot opta pentru plata impozitului reglementat de prezentul titlu începând cu anul fiscal următor, dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 112^1 şi dacă nu au mai fost plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor, potrivit prevederilor prezentului titlu.

(3) Pentru anul 2011, persoanele juridice române pot opta pentru plata impozitului reglementat de prezentul titlu dacă îndeplinesc, la data de 31 decembrie 2010, condiţiile prevăzute la art. 112^1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit 3% pentru microintreprinderi valeriurv valeriurv Ce documente trebuie sa prezint la sectia financiara (vezi toată discuția)
Microintreprindere cripa40 cripa40 In conditiile legislative actuale un cabinet medical veterinar cu un singur angajat se poate transforma in microintreprindere.? ce pasi trebuie urmati? ... (vezi toată discuția)
Noul cod fiscal cateldestept cateldestept In noul Cod Fiscal 2017, mai exista prevederea ca o microintreprindere platitoare de impozit pe profit, care acum indeplineste conditiile pentru plata ... (vezi toată discuția)