avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare de personal pt santier in Italia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare de personal pt santier in Italia

In ce conditii si ce implicatii fiscale ar avea o firma inreg.in Romania dar care desfasoara activitate in constructii in Italia daca ar angaja pe linga muncitorii romani -cetateni romani si muncitori italieni care sint cetateni italieni.
Cetatenii italieni ,daca lucreaza pe santier in Italia trebuie sa obtina permis de munca pt Romania daca firma este inregistrata in Romania,sau este suficient incheiat contract de munca la fel ca si pt cetatenii romani?
Formularul E 101 de unde se poate obtine , in ce conditii,ce acte se depun in vederea obtinerii lui?
Multumesc anticipat pt raspunsul dv.
Cel mai recent răspuns: marianavatany@yahoo.com , utilizator 15:51, 26 Iulie 2012
Pai contractul se face in forma si cu clauzele tari in care se desfasoara activitatea .
Angajarea cetatenilor italieni se face in aceleasi conditii ca si pentru cetatenii romani ...

Incepând cu data de 1 mai 2010 Regulamentele (CEE) nr. 1408/71 şi ost574/72 au fi înlocuite de Regulamentul (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială şi, respectiv, de Regulamentul (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială.
De asemenea, se va utiliza documentul portabil A1, în locul formularului E 101.

Formularul A1 este emis de Casa Nationala de Pensii Publice. Formularul A1 se solicita numai in cazul detasarii lucratorilor romani pe teritoriul UE .
Va multumesc pt raspuns.
As mai avea ceva de intrebat;
-cetatenii italieni ce vor fi angajati sa presteze munca in Italia ,in vederea angajarii lor au nevoie de a avea rezidenta in Romania?
-cum pot inregistra in programul SAGA acesti muncitori in vederea intocmirii statului de plata si a decl 112 si ce obligatii la bugete voi avea pt dinsii,aceleasi ca si pt muncitorii romani?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formularul a1 Borza Borza Buna, Am inteles ca de la 1 mai 2010 s-a schimbat Regulamentele (CEE) nr. 1408/71 şi 574/72 vor fi înlocuite de Regulamentul (CE) nr. 883/2004 al ... (vezi toată discuția)
Pfa nou infiintat lenutam lenutam Buna ziua In legatura cu un PFA nou infiintat, ca sa lucrez in UE, ce formulare imi trebuie.am inteles ca formularul E111 si E101. de unde le pot procura si ... (vezi toată discuția)
Formular a 1 ! ssezarr ssezarr Buna ziua ! Formularul A1 mai este necesar pentru detasarea unui muncitor intr-o tara straina ? (vezi toată discuția)