avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mi-am dat demisia conform art. 31 alin. 3
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mi-am dat demisia conform art. 31 alin. 3

Buna ziua, am avut o problema acum vreo 2 saptamani la locul de munca, sau furat niste bani de pe tura mea, nu sau putut recupera banii desi se stia cine ia furat si am cazut eu la plata. Mi sa oprit din salariu asa ca mi-am dat demisia. Eram inca in perioada de proba asa ca mi-am dat demisia conform art. 31 alin. 3 si nu m-am mai prezentat la munca pentru ca stiam ca pot sa plec fara preaviz, lucru pe care l-am specificat si in demisia scrisa. Acum am primit scrisoare de la frima sa ma prezint sa imi faca lichidarea pe data de 30 la ora 12:00, daca nu prezint vor demara o cercetare disciplinara conform art. 247-252 din legea 53/ 2003.
Sincer dupa toata tigania prin care am trecut in ziua in care mi-am dat demisia nu vreau sa mai vad persoanele acelea cat timp mai traiesc. Deci intrebarea mea este urmatoarea, daca nu ma prezint ce se intampla ?
Cel mai recent răspuns: gest2 , utilizator 13:11, 26 Iulie 2012
Nu confundati demisia cu incetarea raportului de munca in baza art.31 alin.3 C.mun. (articol ce reglementeaza incetarea c.i.m. pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba).

1. cand ati inceput activitatea la acest angajator?
2. care este perioada de proba prevazuta in c.i.m.?
Am inceput activitatea acum vreo luna si jumatate dar contractul de munca l-am semnat abia pe 4.07.2012 iar perioada de proba din c.i.m este de 90 zile.
Am facut o notificare scrisa in temeiul art. 31 alin. 3 si nu o scrisoare de demisie, scuze le-am confundat si am scris gresit mai devreme.

Aceasta este notificare pe care le-am dat-o:
Subsemnatul,....., angajat in functia de ...., prin prezenta va aduc la cunostinta faptul ca incepand cu data de ....solicit incentarea contractului de munca incheiat cu societatea dumneavoastra, in temeiul art.31 alin 3 Codul muncii.
Ultima modificare: Joi, 26 Iulie 2012
gest2, utilizator
In acest sens, c.i.m. inceteaza fara preaviz la data cand ati specificat-o in notificare ....prin urmare, nu mai are nicio relevanta amenintarea angajatorului cu cercetarea disciplinara la o data ulterioara datei de incetare a raportului de munca.
Va multumesc mult, chiar nu vroiam sa ma mai intalnesc cu oamenii aceia. O zi buna si toate cele bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie sau notificare in cazul unui contract ambiguu? crissty2016 crissty2016 Buna ziua, sunt intr-o situtie destul de neplacuta si nu stiu cum sa actionez. Problema mea este ca am intalnit o oportunitate de job care se intampla o data ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba IlieBC IlieBC Buna ziua, Zilele acestea am fost intrebat de clauzele incetarii contractului de munca. Persoana respectiva se afla in perioada de proba (90 de zile, din ... (vezi toată discuția)