avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... control medical periodic soferi profesionisti si ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

control medical periodic soferi profesionisti si persana desemnata transport -periodicitate

Care este periodicitatea efectuarii controlului medical periodic pentru soferi si pentru conducator al activitatii de transport a firmei (persoana desemnata )?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:01, 26 Iulie 2012
Pentru soferii profesionisti controlul medical se efectueaza obligatoriu odata pe an, in locurile din sistemul sanitar care sunt autorizate pentru siguranta rutiera.
unmoeglich a scris:

Pentru soferii profesionisti controlul medical se efectueaza obligatoriu odata pe an, in locurile din sistemul sanitar care sunt autorizate pentru siguranta rutiera.


care este temeiul legal pentru efectuarea controlului medical obligatoriu pentru soferii profesionisti o data pe an in unitati autorizate ptr sig rutiera?

dupa cum se stie incepand din ianuarie 2013 se va modifica oug 195 in sensul reducerii valabilitatii permiselor de conducere ptr soferii care detin categ C, D, Tv la 5 ani. motivarea MAI a fost ca in legislatia actuala soferii au posibilitatea de a preschimba permisul de conducere fara a mai efectua vizita medicala obligatorie.

eu detin categ. B, C, CE , nu sunt sofer profesionist si nu imi convine reducerea valabilitatii permisului la 5 ani. cand a aparut proiectul de lege privind modificarea oug 195 in privinta reducerii valabilitatii pc le-am trimis la MAI motivarea privind obligatia firmelor care detin parcuri auto, camioane sau autobuze sa verifice starea de sanatate a soferilor profesionisti angajati o data pe an si nu are rost sa reduca valab. la 5 ani ptr acestia. in plus nu au voie sa plece in cursa fara sa primeasca avizul dispecerilor (cel putin asa cred ca se procedeaza).

am primit un raspuns de la MAIi ca multumesc ptr interesul acordat propunerii lor de a reduce valabilitatea permisului ptr conducatorii profesionisti si atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare valabilitate permise de conducere din 19 ianuarie 2013 cyan cyan dupa ultimele \"noutati\" anuntate privind modificarea OUG 195/2002 incepand din 2013, pe langa cea bine cunoscuta privind vehiculele inmatriculate in ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea permiselor de conducere alexandruteutisan alexandruteutisan Eu am permis de conducere si pentru autoturisme si pentru canioane de mare tonaj , dupa cum am inteles cele pentru transport marfa de mare tonaj vor fi ... (vezi toată discuția)
Cod rutier ionelazibi_94 ionelazibi_94 buna ziua tuturor!am inteles din relatarile stiristilor ca noul cod rutier prevede ca cei care detin categoiile C,D,C+E,D+E,sa fie obligati sa-si schimbe ... (vezi toată discuția)