Am nascut anul trecut, la 4 luni dupa pronuntarea divortului, la 6 luni dupa despartirea in fapt.Dupa nasterea copilului am deschis o actiune impotriva prezumtivului tata, adica fostul meu sot.
In instanta, paratului i-au fost administrate intrebarile din interogatoriu, a recunoscut ca nu este tatal copilului si ca este cu neputiinta sa fie tatal acestuia, deoarece noi nu am amai avut relatii intime cu aproximativ un an inainte de data conceptiei copilului. Desi nu eram despartiti in fapt, locuiam in camere separate si existau saptamani intregi in care nici macar nu ne intalneam. Au fost audiati doi martori care au confirmat relele relatii existente intre noi, anterior conceperii copilului.
Instanta a dat un nou termen pentru care va fi citat tatal biologic al copilului, ca martor.
Judecatorul a spus, in timpul dezbaterilor, ca "intr-un proces de tagada paternitatii poate sa se dispuna efetuarea expertizelor, care sa ateste faptul ca paratul nu este tatal copilului".
Intrebarea mea este urmatoarea: Daca din depozitiile martorilor si din declaratiile paratului rezulta ca este imposibil ca acesta sa fie tatal copilului, cu ce trebuie sa mai vin in proces, pentru ca hotarara care se va pronunta sa fie in favoarea mea.
Mentionez ca am un copil de 14 ani, care cunoaste cel mai bine situatia. As putea sa cer audierea lui?
Asa cum am mai spus:
- actiune: tagada paternitatii
- reclamant: eu
- parat: fostul meu sot, prezumtivul tata
- tatal biologic: alt barbat, actualul meu sot
- de ce l-am dat in judecata: tagada parternitatii copilului nascut dupa desfacerea casatoriei si conceput in timpul casatoriei
- ce anume am cerut: radierea numelui si prenumelui tatalui din actul de nastere al copilului.
Scuze, dar credeam ca am fost suficient de explicita.
Cred ca cel mai sigur este un test de paternitate. Cu acest certificat care sa ateste paternitatea mergeti la sigur. Este recomandat sa cereti efectuarea testului in fata instantei de judecata. Bafta!
E posibil ca instanta sa va ceara efectuarea unor expertize medicale... Nu stiu cat de convingatoare au fost martorii dv. etc.
Cereti un test HLA, chiar daca mai putin convingator, e mult mai ieftin decat un test ADN. Sau un test serologic, e si mai putin credibil, dar si mai ieftin decat cele doua mentionate.