Am un PFA pe numele meu.Contul bancar prin care fac anumite tranzactii e pe numele sotului.Intrebarea mea este:fiscul are voie sa verifice acest cont,daca nu e cont pe numele meu,adica cont pe pfa?Va multumesc foarte mult!
In conformitate cu art. 7 alin. 2 Cod procedura fiscala, organul fiscal este indreptatit sa examineze din oficiu starea de fapt si sa obtina toate informatiile si documentele necesare pentru determinarea corecta a situatiei fiscale a contribuabilului.
Daca in activitatea economica pe care o desfasurati utilizati un cont bancar aflat pe numele altei persoane, organul fiscal poate face astfel de verificari, repet, sub conditia ca activitatea dumneavoastra sa se desfasoare prin acest cont.
In primul rand ,va multumesc pentru raspunsul promt!In acest cont sun trimise sume sub forma de avans ptr.serviciile pe care le ofer!Atat!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Control fiscal
mirela.onciu
Acum 1 luna, mi-am deschis o PFA in Barlad Jud. Vaslui, acum am fost invitat pentru control fiscal la Suceva. Este posibil sa se faca acest control fiscal in ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.