avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intabulare pe teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intabulare pe teren

Buna dimineata ,

Am cumparat,in fata notarului public ( Deci,am contract de vanzare-cumparare!) ,
un teren.Proprietarul mi-a vandut defapt o parte din terenul mai mare ce face parte din titlul de proprietate.
Proprietarul a decedat.Are mostenitori.
Ce trebuie sa fac pentru a-mi intabula aceasta bucata de teren,pe care l-am achitat,asa cum reiese din CONTRACTUL DE VANZARE-CUMPARARE ?
Cu mult respect , Petru Leah
Cel mai recent răspuns: Amalia Dana Girbo , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 20:50, 28 Iulie 2012
buna ziua.
mergeti la un topograf sau la o firma care are ca obiect de activ. cadastru(intabulare) cu contractul de v-c.in baza contractului se face intabularea.urmeaza cartea funciara.succes.
Notarul incheie contractul de vanzare cumparare in baza cadastrului si a intabularii. Vechiul proprietar a intabulat intreaga suprafata de teren din parcela respectiva dupa care a dezmembrat in loturi din care unul vi l-a vandut dvs. Fara cadastru nu se putea incheia contractul de vanzare cumparare! Dvs nu mai aveti ce operatiune sa faceti . In contractul de vanzare cumparare este mentionata cartea funciara si nr cadastral al imobilului cumparat.
Cand ati cumparat terenul ? In ce an ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru- plz help Am o proprietate cu casa si teren 500mp.Vreau sa vand doar o parte din teren cca 250 mp. Insa eu am cadastru pe toata suprafata.Cum fac actul de vanzare-cump ... (vezi toată discuția)
Am un teren și vreau să vând o parte din el. când se face împărțirea lui, înainte sau după vânzare, și unde trebuie să mă adresez pentru asta? Nesemnificativ Nesemnificativ Am un teren si vreau sa vand o parte din el si sa pastrez cealalta parte. Trebuie intai sa impart terenul in doua loturi inainte de al vinde sau se poate face ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren iliescuelena iliescuelena exista un teren gol fara cladire,care are doi proprietari ;are cadastru, intabulare; se face o dezmembrare a acestui teren in trei parti pentru a vinde o ... (vezi toată discuția)