avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... autoaparare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

autoaparare

este legal sa porti la tine un sprai lacrimogen si sal folosesti numai pentru autoaparare.
Cel mai recent răspuns: mielul_bland , utilizator 05:38, 9 August 2012
Este legal pentru ca tocmai pentru autoaparare se foloseste conform legii.
Insa problemele legate de autoaparare sunt multiple si variate...
Din cate stiu eu, acum poate s-a modificat legea, nu ai voie cu arme albe (si sprayul poate fi considerat asa) in locuri aglomerate (nu doar publice). Doar daca acest spray este incadrat astfel, altfel trebuie avut un certificat de port-arma de la politie.
Sprayul nu se incadreaza la autorizare.
Art. 2. - (1) din Legea nr. 61/1991 >>>> Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda, daca fapta nu constituie o infractiune mai grava, urmatoarele fapte:

1. portul, fara drept, in locurile si imprejurarile in care s-ar putea primejdui viata sau integritatea corporala a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea si linistea publica, a cutitului, pumnalului, sisului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confectionate anume pentru taiere, impungere sau lovire, precum si folosirea in asemenea locuri sau imprejurari a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confectionate pe baza de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru socuri electrice;
Cred ca aceste pedepse sunt pt cei care ATACA fara motiv, pentru agresori. Nu pt cei care le folosesc pt autoaparare nu ?
Pana la urma cine stie daca am sau nu ? Decat daca il folosesc in caz de forta majora nu ? Sau pentru caini....D Deci, pt autoaparare. Decat sa patesc ceva mai bine iau amenda.... :D

In alta ordine de idei, nu constituie infractiune fapta savarsita pt a-ti apara viata, adica atunci cand esti in legitima aparare.

Codul Penal.... ART. 44 Legitima apărare

(1) Nu constituie infracţiune fapta prevăzută de legea penală, săvârşită în stare

de legitimă apărare.


(2) Este în stare de legitimă apărare acela care săvârşeşte fapta pentru a înlătura un atac material, direct, imediat şi injust, îndreptat împotriva sa, a altuia sau împotriva unui interes obştesc, şi care pune în pericol grav persoana sau drepturile celui atacat ori interesul obştesc...



Ultima modificare: Duminică, 5 August 2012
Krissia ., Alte profesii

Alte discuții în legătură

Electroșocurile se pot folosi pentru autoapărare? Kase Kase Sunt niste golani care mă amenința,si ma gandesc sa achiziționeze acest produs.Intrebarea mea este următoarea-pot folosi acest produs in cazul in care sunt ... (vezi toată discuția)
Achizitie baston telescopic ANONIMUL27 ANONIMUL27 Dupa ce am fost atacat de mai multe ori, am hotarat sa imi iau un baston telescopic pe care sa il port la mine ca sa nu mai fiu cu mainile goale in fata ... (vezi toată discuția)
Arme albe Seekhelp Seekhelp Buna ziua! Am fost oprit de o patrula de politie, am prezentat actele, politistul a cerut sa verifice masina, l-am lasat si a descoperit un box, un spray ... (vezi toată discuția)