avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme familie- divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme familie- divort cu minori

sant casatorita de aproape12 ani,am 2copii minori,vreau sa ma despart de sotul meu,eu am servici de 14 ani iar el nu lucreaza imi poate lua copii? daca imi scot copii la plimbare pana la 12 noaptea matusa lui ma ameninta ca,cheama protectia copilului :( poate?
noi aici unde stam nu avem acte pe casa este a lu matusisa,eu am buletinul pe mangalia si fetele sant trecute tot pe adresa aceea,adica sant luata in spatiu de o colega,daca plec cu chirie ma poate baga la parasire de domiciliu,daca nu am adresa de buletin aici
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:28, 29 Iulie 2012
Nu exista infractiunea de "parasire de domiciliu". Puteti cere emiterea unui ordin de protectie.
Custodia va fi una comuna, tatal neputand sa va ia copii pt ca in afara de un domiciliu stabil trebuie sa aiba si venituri.

Puteti introduce actiune de divort si de stabilire a locuintei minorelor la dvs, dar va trebui sa aveti o locuinta stabila si sa faceti dovada acesteia, intrucat se va efectua si o ancheta sociala la aceasta adresa.

Nu are nicio relevanta daca parasiti domiciliul comun. Pana la urma poate fi si un lucru normal ca urmare a deterioararii relatiilor de famiie si poate ca este mai bine decatsa asiste copii la alte discutii si conflicte.
dar daca ies cu copii pana mai tarziu,matusa lui poate chema protectia copilului,asa sant amenintata
Si daca sunteti amenintata ce ? Dvs va cresteti copii cum credeti de cuviinta si veti fi raspunzatoare de acest fapt.

Matusa poate chema protectia copilului si este posibil ca acestia sa va atraga atentia asupra orei tarzii la care stati afara cu copii, luand in considerare interesul superior al minorilor.

De asemenea, aveti in vedere si faptul ca matusa va fi un martor pretios al sotului la divort si stabilirea locuintei si a custodiei.
sant constienta ca ii va lua apararea pt ca doar pe el il are,ea nu mai are pe nimeni pe lume,el e foarte usor influentat.deci daca divortez imi poate lua copii daca eu am servici si voi sta cu chirie?el nu lucreaza dar are casa fara acte

Alte discuții în legătură

Divort cu minor vladutionel vladutionel buna ziua!. M-am despartit de sotul meu dupa 14 ani de casnicie.avem un copil de 11 ani. impreuna am sta cu chirie de 2 ani.el a plecat la parintii lui si eu ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters323166 ContSters323166 Buna ziua!As vrea daca se poate sa ma ajutati cu niste informatii. Sunt din Targoviste, sunt casatorita si am 2 copii minori . As vrea sa divortez si as vrea ... (vezi toată discuția)
Divort în urma violentei domestice, doi copii minori DarSab DarSab Bună seara! Sunt angajată, mă pot duce să locuiesc în casa părintească. Sunt agresată psihic și fizic de soțul meu. Avem doi copii minori, de 3 și ... (vezi toată discuția)