avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PLATA TAXELOR VAMALE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PLATA TAXELOR VAMALE

Buna seara. 1)In ce cont se inregistreaza PLATA PRIN BANCA a taxelor vamale?
Care este monografia contabila?
2) Chitantele de la ANAF, ONRC se inregistreaza doar in casa sau se creeaza si obligatia in intrari?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:54, 30 Iulie 2012
1. Plata taxelor vamale
446 (cu analitic distinct) = 5121

2. Se inregistreaza doar prin casa :
635/628 =5311

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare in contabilitate taxa de poluare  MADALINA  SALOMIA MADALINA SALOMIA Taxa de poluare conform ordinului 3055/2009 se inregistreaza in valoarea de achizitie a autoturismului sau in contul de cheltuiala (635=446) ? (vezi toată discuția)
Probleme cu contul 446 florinat florinat Buna ziua, As dori sa stiu cum anume se inreg. taxele vamale? Eu am gasit formulele 371=446 si apoi plata : 446=5121, dar mie programul imi ia automat ... (vezi toată discuția)
Taxa hoteliera urgent ana & maria ana & maria taxa hoteliera stabilita de consiliile locale este deductibila fiscal ? este corect daca o inregistrez direct pe contul 446 ? 5311-446 incasare 446-5311 ... (vezi toată discuția)