avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cand trebuie depusa cererea de retragere din ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cand trebuie depusa cererea de retragere din actionariatul unei firme cotate pe Piata de Capital, firma care fuzioneaza si care are doua Adunari Generale ale Actionarilor, una pentru aprobarea de principiu a fuziunii si a doua care aproba definitiv fuziun

Asa cum se specifica si in titlu, o societate comerciala , cotata pe Piata de Capital, fuzioneaza prin absorbtie cu alta societate comerciala si mai intai a convocat o Adunare Generala a Actionarilor pentru a aproba fuziunea de principiu, iar acum convoaca alta Adunare Generala a Actionarilor pentru a aproba fuziunea definitiva iar intrebarea mea este :"Cand pot depune actionarii celor doua societati, care nu sunt de acord cu fuziunea, cereri de retragere din actionariatele societatilor, dupa prima sau a doua Adunare Generala a Actionarilor.

Alte discuții în legătură

In cat timp de la radierea unei societati absorbite prin fuziune, actionarii care au depus cerere de retragere isi pot primii contravaloarea actiunilor ? GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL Buna ziua, Am fost actionar la o societate comerciala care a fuzionat, am depus conform legii, cerere de retragere din actionariat, nefiind de acord cu ... (vezi toată discuția)
Aga boggieuk boggieuk As dori sa va intreb care sunt pasii care trebuie urmati pentru constituirea unei Asociatii Generale a Actionarilor (sau o forma de asociatie echivalenta) ... (vezi toată discuția)
Autorizare convocare aga art.119 alin 3 lg. 31/90 Cabinet Av Popa Alexandru Cabinet Av Popa Alexandru am o societate pe actiuni care nu convoaca aga la cererea actionarilor reprezentand peste 5% din capitalul social doresc sa fac o cerere de autorizare aga pe ... (vezi toată discuția)