In anul 2009 am avut niste presupuse debite mai vechi la Apa Nova, aceasta preluandu-ma ca abonat de la fosta Regie de Apa Buc, fara sa ma anunte si fara sa ma cheme ptr a reinnoi contractul.Intre timp eu mi-am schimbat numele(si nume si prenume).
Desi am fost de acord sa clarific situatia, caz in care un salariat Apa Nova trebuia sa mearga cu mine la proprietatea in cauza si sa citeasca apometrul in prezenta mea, acesta s-a dus singur, a sarit gardul, a smuls apometrul din camin(cu tevi cu tot) si mi l-a luat desi eu il cumparasem si eu platisem toata lucrarea din camin.
Puteam sa fac plangere penala ptr furt, distrugere si patrundere prin efractie, dar n-am facut-o, m-am adresat doar conducerii Apa Nova, care a gasit de cuviinta sa ma dea in judecata ptr a-si recupera debitul
La proces, am facut intampinare mentionand numele actual, dar instanta a consemnat atat in incheierea de sedinta cat si in sentinta ca nu am calitate procesuala si intr-o singura sedinta de judecata a pronuntat sentinta, in care eu eram obligata sa platesc debitele.
PRECIZEZ CA IN SENTINTA SE MENTIONA FOSTUL MEU NUME, adica o persoana care de fapt nici nu exista.
Impotriva sentintei am facut contestatie la executare(pe numele actual), si mi-a venit citatia pe timpul vacantei judiciare, cand nu eram acasa, specificandu-se in citatie sa achit o taxa judiciara derizorie pe care am uitat sa o platesc.Actiunea mi-a fost respinsa ptr netimbrare.Asta se intampla in 2010.
De atunci Apa Nova nu a mai facut nimic impotriva mea ptr a-si recupera presupusele debite care au o valoare destul de mare.
Insa, in acest an am actionat eu in judecata pe debitor ptr distrugerile facute pe proprietatea mea(actiune introdusa in baza unei legislatii privind protectia consumatorului)
In consecinta, creditorul a apelat la un executor judecatoresc, care folosindu-se de sentinta din 2009(in care eram debitor cu fostul nume), precum si de sentinta din 2010(contestatie la executare), unde de data aceasta se mentiona prezentul nume, s-a dus la Jud de domiciliu unde instanta a incuviintat cererea de executare silita.
Ce mi se pare grav este ca in incheierea instantei, sunt executata pe prezentul nume, fostul nume fiind trecut in paranteza, desi pe sentinta din 2009, era obligata la plata debitului o persoana care nu exista.
Azi am primit somatie din partea executorului, care ma someaza sa platesc debitul intr-o singura zi
Evident ca nu pot plati intr-o singura zi si nici nu sunt de acord sa platesc aceasta suma pe care nu o datorez in conditiile in care am fost si pagubita si nici nu mi s-a demonstrat ca datorez acea suma.
CE AM DE FACUT IN CONTINUARE PTR A NU FI EXECUTATA?
Trebuie sa ma adresez instantei? Prin ce?
Sa astept? Ce urmeaza in continuare si ce pot face in apararea mea?
Va multumesc
Daca ati primit somatie si daca exista interesul real pentru achitare suma dispusa de instanta,situatia se solutioneaza prin contactare executor judecatoresc si incheiere de angajament prin care va a sumati responsabilitatea acoperirii debitului intr-un termen de comun acord asumat
Situatia cu care va confruntati acum reprezinta consecinta tratatarii cu dezinteres a cauzei initiale si ulterior a celorlalte actiuni solutionate in instanta
Este tardiva invocarea situatiilor referitoare la posibila plangere ptr furt,neprezentarea la termenul de judecata comunicat prin procedura legala de citare dispusa de instanta de judecata,
Independent de numele detinute succesiv de dvs,in evidenta SPCLEP dvs figurati cu un singur CNP
Asupra fondului solutionat de instanta de judecata prin care s-a dispus hotarare definitiva si irevocabila in sarcina dvs de achitare debit in urmarire nu mai puteti reveni cu cereri sau pretentii prin procedura ordinara
Eventual,conditionat de actele la dosar ,se poate promova contestatie in anulare in temeiul dsp art 317-321 Cpc,sau revizuirea hotararii,in temeiul disp art 322-328 Cpc
Factura apa
Ahernar
Pe scurt , suntem doua locuinte (case) ce se alimenteaza cu apa din acelasi bransament (aflat pe proprietatea mea , contractul pe persoana mea ) .Pana acum ... (vezi toată discuția)