avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost prins cu numere rosii expirate, dar in masina ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost prins cu numere rosii expirate, dar in masina am avut cele valabile

Buna ziua!
Am fost prins acum 3 saptamani cu numere rosii expirate. Numerele bune au fost scoase deja cu 3 zile dinainte dar am uitat sa le schimb si eraum in portbagaj. Cand politistul a vazut ca nu corespund actele cu placutele montate le-am scos numerele bune si am primit caz penal pentru circulatie cu numere false. Intrebarea mea ar fi daca am sanse sa-mi recupar permisul cat mai repede, am auzit ca poate pot da o cerere pentru a primii drept de conducere pana cand se sfarseste cazul?
Este o interpretare personala,si argumentata rational a-si spune, faptul ca dv sustineti contrariul fara argumente nu poate decat sa aduca plus valoare discutiei!
Daca legea acorda procurorului sau instantei optiunea de a prelungi un drept,fara a preciza in mod expres situatiile exceptate, nu poate duce la concluzia ca norma legala face referire si se aplica doar la o parte dintr-e cauzele care se incadreaza in textul legal!
Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus
Aceea practica la care faceti referire in ciuda faptului ca nu ati prezentat un exemplu concret, nu este unitara gasindu-se exemple atat pro cat si contra,probabil din cauza formularii defectuase, incoerente si contradictorii a textului de lege!Si chiar daca ar fi fost unitara nu am fi putut spune ca este "batuta in cuie",datorita perioadei scurte (inceputul lui 2009)de aplicare,nefiind in stare sa genereze jurisprudenta sub toate aspectele vizate de justitiabili!
Exemplu concret nu am tocmai pentru ca eu personal nu am vazut,asta v-am rugat pe dvstra sa-mi prezentati atata timp cat sustineti,si asta nu a fost cu rautate ci cu reala curiozitate.
Personal nu mi se pare nici o formulare defectuasa,atata timp cat dovada este fara drept de circulatie nu exista posibilitatea prelungirii acesteia deoarece logic nu are ce prelungi procurorul,lucru pe care puteti sa-l aflati si lesne daca ati avea un asemenea dosar pe la parchetele de sector din Bucuresti.
Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2012
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducerea unui autovehicul cu numere provizorii expirate visan_veve visan_veve In ziua de 13 am condus autoturismul personal neverificad termenul la care autorizatia de circulatie expira,iar in momentul opririi de catre agentul de politie ... (vezi toată discuția)
Am circulat cu numere rosii expirate BratianuGMarius BratianuGMarius In ziua de 05 07 2012 am circulat cu numere rosii ezpirate de o zi ,chiar fara sa-mi dau seama ca 30 de zile inseamna de pe 05 pana pe 04 luna urmatoare si nu ... (vezi toată discuția)
Inculpat art 184 cp elenamuscalu elenamuscalu inculpat trimis in judecata pentru vatamare corporala din culpa.as vrea sa stiu de ce conduce in continuare?nu i s-a retinut permisul? (vezi toată discuția)