avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... acte aditionale contracte furnizare energie electrica ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

acte aditionale contracte furnizare energie electrica si gaze/clauza abuziva?

Am primit acte aditionale la contractele de furnizare a energiei electrice si gaze, prin care e-on adauga o clauza de genul: "vanzatorul va avea dreptul de a solicita plata sumelor datorate de cumparator incepand cu data de 01.10.2011, intr-un termen de prescriptie de 3 ani de la data scadentei acestora".
Ce intelegeti prin aceasta clauza? Se pot solicita retroactiv aceste sume, mai ales daca cumparatorul a achitat facturile? E-on isi rezerva dreptul de a recalcula aceste sume, sa inteleg?
E-on motiveaza introducerea clauzei ca urmare a intrarii in vigoare a noului cod civil.
Ce recomandati?

Alte discuții în legătură

Am fost dat in judecata si eu si e-on romeo1234 romeo1234 Acum 3 ani am cumparat trei sferturi dintr-o casa,urmand ca ulterior sa cumpar si celalalt sfert de casa.Surpriza!Celalat sfert de casa a fost vandut altei ... (vezi toată discuția)
Rebransare energie electrica si gaz angeliea angeliea Buna ziua. Sunt in urmatoarea situatie: Am inchiriat un saptiu pentru o pizzerie prin contract de inchiriere. Societatea respectiva a incheiat contract de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am cumpărat un apartament prin credit ipotecar la ... golea_mara golea_mara Bună ziua! Am cumpărat un apartament prin credit ipotecar la care rețeaua de gaze era de șantier și nu racordata la rețeaua principala. În urma unei ... (vezi toată discuția)