avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintari cu moartea pe Facebook
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintari cu moartea pe Facebook

Buna. Zilele trecute am fost amenintat cu moartea de catre o persoana care locuieste in acelasi oras ca si mine. Discutia cu pricina a avut loc pe facebook, si din cate inteleg vorbeste foarte serios.Am print-screen-uri de la discutie. Ce trebuie facut pentru a stopa acest conflict, deoarece nu se poate prin cale amiabila? Si ce masuri se pot lua impotriva respectivului?
Faceti plangere la politie si depuneti dovezile.
Politia va aplana conflictul.
ce sanctiuni se pot aplica asupra persoanei respective?
Depinde...
Se poate aplica o amenda administrativa, o amenda penala sau o pedeapsa cu inchisoarea cu suspendare...
In caz extrem poate ajunge si dupa gratii...
Persoana aceasta vă cunoaşte identitatea reală? Aţi putea să-i blocaţi accesul la contul dvs., dar dacă nu este vorba doar despre un cunoscut virtual, şi aveţi şi alt tip de relaţie, soluţia ar fi să vă luaţi măsuri , să fiţi precaută şi , cum vi s-a spus mai sus, să depuneţi plângere penală împotriva persoanei care vă ameninţă, depunând dovezile pe care le deţineţi.
mentionez ca pe persoana respectiva o cunosc, e un frustrat din cauza ca tipa cu care a fost din cate am inteles e topita dupa mine si cauta motive de cearta si din conversatia care am avut-o pe internet a zis "ca o sa ne intalnim fata in fata si o sa imi taie gatul", si multe altele.

@legally_aid : degeaba ii blochez contul daca oricum o sa dam nas in nas si o sa iasa foarte urat..
Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2012
spartan02, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac pentru tragerea la raspundere a persoanei care ma ameninta pe sait de socializare? dodorel62 dodorel62 as vrea sa stiu daca cineva care intra pe contul meu de facebook fara sa fie aprobat de mine,nefiind pe lista mea de prieteni si mi se adreseaza cu cuvinte ... (vezi toată discuția)
Furt de identitate,hartuire si amenintare pe internet gughi88 gughi88 Buna ziua, Am o mare problema de 2 ani de zile. O anumita persoana,anonima si-a facut un cont de facebook cu pozele mele.Am contactat facebook-ul,au sters ... (vezi toată discuția)
Amenintarea cu bataie1 sweet_dreams sweet_dreams Multumesc turor celor care au raspuns mesajului meu.Pot demonstra oricand ca de la acel id,ea vb cu mine,plus ca o cunosc si real si tot timpul are la avatar ... (vezi toată discuția)