avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pozitie restructurata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pozitie restructurata

Buna ziua,
Am revenit din CIC acum 1 luna.
Dupa aceasta perioada mi s-a comunicat ca pozitia a fost restructurata, astfel incat pozitia mea nu mai este in noua organigrama (eu sunt sef birou, am in subordine 7 oameni si sunt subordonata unui sef serviciu).
In noua organigrama situatia este urmatoarea:
- a ramas serviciul cu sef serviciu
- a ramas biroul, dar nu mai este condusa de sef birou adica de mine, ci este condus direct de sef serviciu
Este legal ?
Poate sa existe un birou fata o persoana de conducere?
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:14, 1 August 2012
Cred ca dvs ati beneficiat de cic pelegea vechea si din nefericire pentru ca nu mai exista acea lege si CCMUN ati ramas fara protectie pentru macar 6 luni de la intoarcerea la serviciu. (din nefericire si eu am trecut prin aceasta)
Poate exista un birou fara sef de birou, angajatii supunandu-se urmatorului superior ierarhic.
eu am nascut in iulie 2011....am revenit la serviciu inainte de implinirea varstei de 1 an .....deci ?
" Poate exista un birou fara sef de birou, angajatii supunandu-se urmatorului superior ierarhic."
Situatia este :
-un serviciu condus de un sef serviciu care nu mai are alti oameni, deci uin serviciu cu un om care este sef.
- acestui serviciu ii ieste subordonat un singur birou care nu are sef, oamenii di acest birou subordonandu-se direct sefului serviciu
De ce mai exista birou ?
Corect era ca oamenii din birou sa fie trecuti in serviciu si sa se subordoneze sefului de serviciu.

Este legala situatia de mai sus.?

Da, este legala situatia respectiva ... seful ierarhic superior este acum seful de servciu si nu seful de birou ...

Daca ati nascut dupa 01.01.2011, atunci pe o perioada maxim 6 luni de la data revenirii din CCC nu va poate concedia ... in acest sens, exista art.25 alin.3 din OUG nr.111/2010.
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
deci :
Daca ati nascut dupa 01.01.2011, atunci pe o perioada maxim 6 luni de la data revenirii din CCC nu va poate concedia ... in acest sens, exista art.25 alin.3 din OUG nr.111/2010.

atunci sef birou nu poate fi desfinat

dar totusi oamenii din subordine au primit fise de post in care se mentioneaza ca se subordoneaza sefului de serviciu.
este legal ?
(eu nu am primit decizie de restructurare a pozitiei )

Ce se intampla cu pozitia mea, respectiv cu mine ?

Alte discuții în legătură

Cic si perioada de reintegrare angajat001 angajat001 buna ziua, un caz social, parinte unic intretinator al unui minor, s-a reintors din concediul de crestere copil la expirarea celor 2 ani, a fost informat ca ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic dupa 2 ani cristinacaciula cristinacaciula Buna ziua! Pe 5 aprilie 2015 va trebui sa revin la servici, dupa concediul de crestere si ingrijire copil de 2 ani. In acesti 2 ani, firma la care lucram a ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu angajatele in maternitate in caz de preluare uditza uditza Buna ziua, Firma la care lucrez a fost preluata de oa alta firma in timp ce eu sunt in Concediu de Ingrijire Copil. Datorita faptului ca nu toate pozitiile ... (vezi toată discuția)