avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIC si perioada de reintegrare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIC si perioada de reintegrare

buna ziua,
un caz social, parinte unic intretinator al unui minor, s-a reintors din concediul de crestere copil la expirarea celor 2 ani, a fost informat ca urmeaza sa primeasca decizia de restructurare a postului, intrebarea mea este: tinand cont de faptul ca la momentul la care a intrat in cic, era in vigoare codul muncii conform caruia angajatorul avea obligativitatea de a nu restructura postul pentru o perioada de 6 luni (de reacomodare) de la momentul reintoarcerii, angajatorul are dreptul sa faca aceasta disponibilizare fara sa existe riscul unui proces?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:32, 30 Mai 2012
1. Codul Muncii nu a prevazut niciodata o astfel de reglementare .. fostul CCMN avea o astfel de prevedere si se referea numai la concedierea penru necorespundere profesionala nu si pentru alte motive.

2. Daca a intrat in CCC sub incidenta OUG nr.148/2005 - copilul s-a nascut inainte de 01.01.2011 - , atunci la revenirea din CCC angajatorul poate decide concedierea salariatei respective fara niciun obstacol.

3. Daca a intrat in CCC sub incidenta OUG nr.111/2010 - copilul s-a nascut incepand cu 01.01.2011 - , atunci la revenirea din CCC angajatorul nu poate decide concedierea salariatei respective pe o perioada cu pana la 6 luni de la data revenirii definitve din CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere din concediu de maternitate TOMOIAGA TOMOIAGA in iule anul viitor trebuie sa ma in torc la servici din maternitate, am inteles ca locul meu nu mai exista sunt pe o lista \"+ normare\" pot fi data afara ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din cic cristinalauraconst cristinalauraconst Buna ziua, am si eu o serie de nelamuriri cu privire la reintoarcerea din CIC: 1) data de reintoarcere este data urmatoare datei de nastere a copilului ( de ... (vezi toată discuția)
Resurse umane carmin carmin buna ziua, sunt in CIC doi ani, iar peste putin timp voi incepe serviciul, iar angajatorul nu ma poate tine/primi inapoi, iar eu va intreb dupa cat timp de la ... (vezi toată discuția)