avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... resurse umane
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

resurse umane

buna ziua,
sunt in CIC doi ani, iar peste putin timp voi incepe serviciul, iar angajatorul nu ma poate tine/primi inapoi, iar eu va intreb dupa cat timp de la inceperea activitati mele imi poate desfiinta postul?

unde gasesc scris in lege?

stiu ca este obligat ca sase luni sa ma primeasca,dar daca nu ma poate plati?
imi poate desfiinta postul imediat ce am inceput activitatea???

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: carmin , utilizator 22:13, 27 Septembrie 2011
1. La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei. - art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002

2. La revenirea din CCC , angajatorul poate decide concedierea dvs pentru desfiintarea postului.

3. Nu exista niciun termen de 6 luni ... acesta era prevazut in fostul CCMN dar numai pentru necorespundere profesionala .
sa inteleg ca angajatorul nu mai este obligat sa te tina la serv.cele sase luni?
carmin a scris:

sa inteleg ca angajatorul nu mai este obligat sa te tina la serv.cele sase luni?


Nu mai este obligat la asa ceva ... asa cum am mai mentionat singura interdictie era prevazuta in fostul CCMN ..

In prezent, pentru persoanele care au intratsi intra sub incidenta OUG nr.111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor exista o astfel de prevedere cu privire la interdictia concedierii pe o perioada de maxm 6 luni de la data revenirii din CCC.

OUG nr.111/2010 se aplica persoanelor ai caror copii se nasc incepand cu data de 1 ianuarie 2011.
eu am intrat in CIC in aprilie 2010, si era valabil ca sase luni sa te primeasca inapoi, acum sa inteleg ca eu in aprilie 2012 cand voi incepe seerv.nu mai este obligat sa ma tina sase luni...dar imi poate desfiinta postul ca macar in somaj sa intru...

nu mai stiu ce s-a schimbat
Asa este ... de la 01.01.2011 nu mai exista CCMN si , prin urmare, nici prevederea cu 6 luni reiterand ca aceasta era valabila numai in cazul concedierii pentru necorespundere profesionala ...

La revenirea din CCC , angajatorul are posibilitatea de a va concedia pentru desfiintarea postului.

Alte discuții în legătură

Obligatia de a te reangaja dupa concediul de ingrijire copil 2 ani IULIA I IULIA I Buna ziua, am si eu o nelamurire. E obligat patronul sa te primeasca la servici dupa efectuarea concediului de ingrijire copil pana la varsta de 2 ani, conform ... (vezi toată discuția)
Pot fi concediat dupa ce revin din ccc? david10 david10 Buna ziua, Doresc sa va adresez o intrebare: pot fi concediat in momentul in care ma intorc la munca dupa revenirea din CIC? Va descriu un pic situatia: ... (vezi toată discuția)
Loc de munca aqua80 aqua80 Pe data de 10 iunie ac baiatul meu face 2 ani.La firma unde lucrez se fac restructurari incepute in dec 2010 continuand si in martie ac.Se schimba inclusiv ... (vezi toată discuția)