avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot fi concediat dupa ce revin din CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot fi concediat dupa ce revin din CCC?

Buna ziua,
Doresc sa va adresez o intrebare: pot fi concediat in momentul in care ma intorc la munca dupa revenirea din CIC?
Va descriu un pic situatia: eu sunt in CIC pe legea veche (in sensul ca copilul meu a fost nascut inainte de 1.1.11),am facut schimb cu sotia mea care s-a intors la munca iar eu am ramas in ultimile 6 luni pana ce copilul va implini varsta de 2 ani. Am inteles ca angajatorul nu te poate concedia pe motiv de necorespundere profesionala in primele 6 luni de la intoarcerea la munca. In OUG 111/2010 nu am gasit specificat acest lucru decat numai cei care au intrat in CIC pe legea noua.
Cei ce sunt pe legea veche mai sunt protejati in primele 6 luni impotriva concedierii pe motiv de necorespundere profesionala?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:13, 19 Februarie 2012
Cei care care au intrat in CCC sub incidenta OUG nr.158.2005, ot fi concediati imediat la revenirea din CCC ... de la 01.01.2011 nu mai exista CCMN care prevedea, intr-adevar, interdictia concedierii pe o perioada de 6 luni pentru necorespundere profesionala a persoanelor care revin la serviciu dupa terminarea CCC.
1. Va poate concedia din motive neimputabile dvs. si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
2. Concedierea trebuie sa se faca cu respectarea prevederilor Codului muncii (acordarea unui preaviz de minimum 20 de zile lucratoare).
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Concedierea la revenirea din CCC poate fi si din motive care tin de persoana salariatului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de munca aqua80 aqua80 Pe data de 10 iunie ac baiatul meu face 2 ani.La firma unde lucrez se fac restructurari incepute in dec 2010 continuand si in martie ac.Se schimba inclusiv ... (vezi toată discuția)
Cic si perioada de reintegrare angajat001 angajat001 buna ziua, un caz social, parinte unic intretinator al unui minor, s-a reintors din concediul de crestere copil la expirarea celor 2 ani, a fost informat ca ... (vezi toată discuția)
Resurse umane carmin carmin buna ziua, sunt in CIC doi ani, iar peste putin timp voi incepe serviciul, iar angajatorul nu ma poate tine/primi inapoi, iar eu va intreb dupa cat timp de la ... (vezi toată discuția)