avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

loc de munca

Pe data de 10 iunie ac baiatul meu face 2 ani.La firma unde lucrez se fac restructurari incepute in dec 2010 continuand si in martie ac.Se schimba inclusiv organigrama.Inrebarea mea este daca voi m-ai evea loc de munca in iunie in urma reorganizarii?Am inteles ca daca prin schimbarea organigramei mi se desfiinteaza postul nu m-ai am unde sa ma intorc.Codul muncii nu-mi garanteaza postul la intoarcerea din concediul pt ingrijira si cresterea copilului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:03, 7 Februarie 2011
Pe legea noua se garanteaza postul 6 luni de la revenirea in activitate.Pe legea veche nu.Angajatorul poate sa va desfiinteze postul cu preaviz inca din prima zi de activitate.Nu poate totusi sa va concedieze 6 luni pentru necorespundere profesionala,insa din alte motive nu exista nici o lege care sa-l impiedice.
Din pacate legea noua se aplica mamelor care au nascut dupa 01.01.2011.
Se garanta si inainte (vezi de ex. art.21 alin 2 si 3 din OUG 96/2003).
Dar si atunci si acum nu este garantat locul de munca pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului.
Angajatorul nu poate concedia pentru necorespundere profesionala, pe o perioada de 6 luni considerata perioada de readaptare, salariata revenita din CIC.
Interdictia pentru concedierea pentru necorespundere profesionala este valabila numai daca CCMN pe anii 2007/2010 este valabil .. dar din cate se pare se merge pe ideea inexistentei unui CCMN in prezent.

Neluand in considerare valabilitatea fostului CCMN, atunci concedierea poate avea loc pentru orice motiv imediat dupa revenirea din CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test profesional la revenirea din cic ramiha ramiha Buna ziua, Prietena mea a fost in CIC timp de 2 ani, urmand sa reinceapa serviciul pe 14 aprilie. A fost anuntata de la serviciu ca in prima zi de munca ... (vezi toată discuția)
Persoanele care ies din concediu pentru crestere copil Kiss Raluca Kiss Raluca O mama este aparata ( in pastrarea locului de munca) doar cand este in concediul de crestere copil sau si o anumita perioada dupa revenirea la locul de ... (vezi toată discuția)
Revenire la serviciu dupa concediu maternitate 2 ani nocol1973 nocol1973 revenire la serviciuu dupa concediu maternitate de 2 ani , daca lucrez 6 luni , nu ma poate da afara ,apoi cind trec cele 6 luni , pot lua somaj ? (vezi toată discuția)