avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenire la serviciu dupa concediu maternitate 2 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenire la serviciu dupa concediu maternitate 2 ani

revenire la serviciuu dupa concediu maternitate de 2 ani , daca lucrez 6 luni , nu ma poate da afara ,apoi cind trec cele 6 luni , pot lua somaj ?
Cel mai recent răspuns: Andrei Koszti , Avocat 19:11, 14 Martie 2012
Cele 6 luni reprezinta perioada de readaptare si nu va poate concedia pentru necorespundere profesionala. Daca postul se desfiinteaza va poate concedia chiar si din prima zi a reluarii activitatii.
nocol1973 a scris:

revenire la serviciuu dupa concediu maternitate de 2 ani , daca lucrez 6 luni , nu ma poate da afara ,apoi cind trec cele 6 luni , pot lua somaj ?


In prezent, la revenirea din CCC angajtorul va poate concedia pentru orice motiv , cu exceptia celui pentru necorespundere profesionala. Interdictia este pentru o perioada de 6 luni de la data revenirii la locul de munca.

Pentru somaj este nevoie sa fiti concediata pentru motive neimputabile dvs. , insa acest lucru il decide angajatorul si nu salariatul.
deocamdata am intrat in iar concediu fara plata,apoi cu 10.01.2011 am incetat activitatea c u acordul partilor .
trebuie sa duc cartea de munca la scanat ?
Carnetul dvs de munca trebuia dus de catre angajator daca avea aprobare de pastrare si completare a carnetelor de munca sau de catre ITM la scanat pana la 30.11.2010.
Care este temeiul de drept concret prin care nu poate fi concediata in primele 6 luni , salariata ce revine din concediu de maternitate pe motiv de inadaptare profesionala dar pe motiv de reorganizare activitate se poate ??
Pentru ca ce am gasit eu (OUG 111/2010) coroborat cu Codul Muncii se refera la imposibilitatea concedierii cu exceptia cazului reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului.
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2012
Andrei Koszti, Avocat

Alte discuții în legătură

Dupa revenirea din ccc poti fi dat afara pe motiv de incompetenta? mieluu mieluu e adevarat ca,la revenirea din crestere copil,dupa 2 ani,nu poti fi dat afara 6 luni pentru incompetenta? care este legislatia care reglementeaza acest ... (vezi toată discuția)
Reluarea muncii dupa terminarea concediul pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani migial migial Buna ziua , Exista articol in codul munci sau lege care precizeaza ca angajatorul nu poate desface contractul de munca angajatului reantors din concediul de ... (vezi toată discuția)
Persoanele care ies din concediu pentru crestere copil Kiss Raluca Kiss Raluca O mama este aparata ( in pastrarea locului de munca) doar cand este in concediul de crestere copil sau si o anumita perioada dupa revenirea la locul de ... (vezi toată discuția)