avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reluarea muncii dupa terminarea concediul pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reluarea muncii dupa terminarea concediul pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani

Buna ziua ,
Exista articol in codul munci sau lege care precizeaza ca angajatorul nu poate desface contractul de munca angajatului reantors din concediul de maternitate ,pe o perioada de 6 luni ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 23 Februarie 2011
Acest lucru era prevazut in CCMUN care nu a mai fost renegociat
migial a scris:

Buna ziua ,
Exista articol in codul munci sau lege care precizeaza ca angajatorul nu poate desface contractul de munca angajatului reantors din concediul de maternitate ,pe o perioada de 6 luni ?
Multumesc !


In fostul CCMN pe anii 2007 -2010 , art.76 alin.3, era stipulat ca, pe o perioada de minimum 6 luni de la reluarea activitatii, considerata perioada de readaptare, salariatii care au beneficiat de concediu de maternitate si/sau de concediu legal platit pentru îngrijirea copilului în varsta de pana la 2 ani nu vor putea fi concediati pentru motivul de necorespundere profesionala prevazut de Codul muncii..

Prin urmare, termenul de 6 luni se referea numai la interdictia de concediere penru necorespundere profesionala , nu si pentru alte motive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de dupa incetarea concediului pentru cresterea copilului pana la 2 ani bmadalina bmadalina Buna ziua, m-ar interesa sa stiu daca dupa reintoarcerea la serviciu, angajatorul are vreo obligatie legala de a-mi pastra postul pentru o perioada de 6 luni ... (vezi toată discuția)
Concediere dupa intoarcere din crestere copil diana elena diana elena Buna ziua. As vrea sa va intreb daca este o lege prin care mamele care se intorc din concediu de crestere copil nu pot fi disponibilizate timp de 6 luni. va ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate alexa-yvonne alexa-yvonne care este perioada minima pe care este obligat angajatorul sa tina o persoana venita din concediu de maternitate? va multumesc (vezi toată discuția)