avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de maternitate

care este perioada minima pe care este obligat angajatorul sa tina o persoana venita din concediu de maternitate? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:39, 29 Iulie 2010
1. Din CCMUNN pe anii 2007-2010:
Art.76 (3) Pe o perioada de minimum 6 luni de la reluarea activitatii, considerata perioada de readaptare, salariatii care au beneficiat de concediu de maternitate si/sau concediu legal platit pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani nu vor putea fi concediati pentru motivul de necorespundere profesionala prevazut de Codul muncii.
2. Asadar nu va poate concedia pentru necorespundere profesionala (timp de 6 luni) dar va poate concedia pentru alt motiv: desfiintarea postului ocupat de dvs., abateri disciplinare etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere la reintoarecre din ccc toy_story toy_story Buna ziua, La reintoarcerea din CCC de 2 ani, angajatorul ma poate concedia in urmatoarele 6 luni? mentionez ca nu este cazul unui faliment sau ... (vezi toată discuția)
Salariat - revenire din concediul de crestere copil PINDARELU GABRIELA PINDARELU GABRIELA Daca o persoana vine din concediu crestere copil dupa 2 ani angajatorul daca doreste sa o disponibilizeze are voie ? sau trebuie sa o mai tina o perioada de ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la locul de munca asboss28 asboss28 daca o femeie este in concediu de maternitate pentru cei doi ani de zile si dupa aceea vrea sa se intoarca la locul de munca avut anterior nasterii, cei de la ... (vezi toată discuția)