avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intoarcerea la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intoarcerea la locul de munca

daca o femeie este in concediu de maternitate pentru cei doi ani de zile si dupa aceea vrea sa se intoarca la locul de munca avut anterior nasterii, cei de la socieatea respectiva sunt obligati sa pastreze acel loc de muna, nu? cei de la acea societate au spus ca nu pot pastra postul pentru ca s-a facut o restructurare, este legal asa ceva ? mentionez ca firma este una de dimeniuni mari, nu are pb financiare , nu este in restructurare, ci din contra au marit si salariile angajatilor, multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:26, 5 August 2010
Pe perioada concediului postul nu poate fi desfiintat.
Va trebui sa faca o cerere prin care sa anunte angajatorul ca incepand cu data de ..... se intoarce la serviciu.

Vedeti ce raspunde angajatorul si ne spuneti.
1. Legea spune ca nu poate fi concediata o persoana aflatain CCC pana la 2 ani.
2. Dar nu spune ca nu poate fi desfiintat locul de munca al acelei persoane.
3. Un loc de munca nu se desfiinteaza numai cand exista probleme financiare. Angajatorul poate recurge la a modifica organigrama oricand o cer interesele firmei.
4. Dupa terminarea CCC persoana face cerere de reluare a activitatii si daca locul de munca a fost desfiintat se va proceda la o concediere in baza art.65 din Codul muncii iar persoana in cauza va beneficia de indemnizatie de somaj.
Ati uitat sa-i mentionati si de cele 6 luni de la intoarcere din concediu in care angajatorul, daca nu face prostii foarte mari, nu are voie sa o concedieze.
1. Asta cu 6 luni este din CCMUNN pe anii 2007-2010:
Art.76...
(3) Pe o perioada de minimum 6 luni de la reluarea activitatii, considerata perioada de readaptare, salariatii care au beneficiat de concediu de maternitate si/sau concediu legal platit pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani nu vor putea fi concediati pentru motivul de necorespundere profesionala prevazut de Codul muncii.
2. Dar pot fi concediati pentru orice alt motiv (cum ar fi desfiintarea postului).
a_fleancu a scris:

Ati uitat sa-i mentionati si de cele 6 luni de la intoarcere din concediu in care angajatorul, daca nu face prostii foarte mari, nu are voie sa o concedieze.


Poate sa o concedieze .. interdictia privind concedierea pe o perioada de 6 luni de zile de la data reluarii activitatii este valabila numai pentru necorespundere profesionala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintorcerea la servici dupa concediu de crestere a copilului florybalan florybalan buna seara, sotul meu a intrat in cic pe 28 septembrie 2009 pe 3 februarie 2011 fetita noastra face 2 ani. sotul ocupa inainte postul de sef receptie la un ... (vezi toată discuția)
Modificare post dupa cic de 2 ani? andreea36 andreea36 Buna-ziua! Doresc sa ma interesez daca este posibil ca la intoarcerea din concediul de 2 ani de crestere copil, angajatorul imi poate modifica postul (pe ... (vezi toată discuția)
Obligatiile angajatorului in momentul intoarcerii din concediul pentru cresterea copilului mbclk11@yahoo.com mbclk11@yahoo.com ma puteti ajuta,va rog, cu un raspuns: care sunt obligatiile angajatorului fata de angajatul caruia i s-a terminat concediul pentru cresterea copiluli? (vezi toată discuția)