avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare post dupa CIC de 2 ani?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare post dupa CIC de 2 ani?

Buna-ziua!
Doresc sa ma interesez daca este posibil ca la intoarcerea din concediul de 2 ani de crestere copil, angajatorul imi poate modifica postul (pe motiv ca nu mai este util)si sa ma mute la un altul cu aceeasi functie? Nu este obligat ca 6 luni dupa intoarcere sa imi pastreze acelasi post la care lucram si inainte? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:30, 30 Septembrie 2010
1. CCMUNNpe anii 2007-2010 spune:
Art.76...
(3) Pe o perioada de minimum 6 luni de la reluarea activitatii, considerata perioada de readaptare, salariatii care au beneficiat de concediu de maternitate si/sau concediu legal platit pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani nu vor putea fi concediati pentru motivul de necorespundere profesionala prevazut de Codul muncii.
2. Asadar nu puteti fi concediata timp de 6 luni pentru necorespundere profesionala dar puteti fi concediata pentru alte motive.
3. In cazul dvs. inseamna ca s-a desfiintat postul ocupat de dvs. si inscris in CIM. 4. Nu sunteti obligata sa acceptati noul post. In acest caz angajatorul trebuie sa va concedieze cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
5. In aceasta situatie angajatorul trebuie sa respecte prevederile CCMUNN pe anii 2007-2010:
Art.74. (2) In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.
(3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
Art.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.

andreea36 a scris:

Buna-ziua!
Doresc sa ma interesez daca este posibil ca la intoarcerea din concediul de 2 ani de crestere copil, angajatorul imi poate modifica postul (pe motiv ca nu mai este util)si sa ma mute la un altul cu aceeasi functie? Nu este obligat ca 6 luni dupa intoarcere sa imi pastreze acelasi post la care lucram si inainte? Multumesc.


Modificare unui c.i.m. se face cu acordul ambelor parti ... angajatorul nu este obligat sa va pastreze locul de munca o anumita perioada de timp dupa reintoarcerea din CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce lege protejeaza mamicile cand se intorc la munca dupa postnatalul de 2 ani? emiliaelena79 emiliaelena79 Am nascut pe data de 16.11.2007,asadar pe 16.11.2009 ar fi trebuit sa incep serviciul.Numai sa seful meu mi-a spus ca nu-si mai premite sa mai plateasca inca ... (vezi toată discuția)
Reantoarcerea la serviciu dupa terminarea concediului de cresterea copilului timoni timoni vreau sa stiu daca angajatorul este obligat sa me reprimeasca dupa absenta mea de 2 ani si daca exista o perioada anume in care nu are dreptul sa ma dea ... (vezi toată discuția)
Cic si pierderea locului de munca urcan olimpia urcan olimpia Buna ziua , ma aflu in CIC si tocmai am aflat din surse neoficiale ca postul meu a fost restructurat ( lucrez intr-o banca ) ! Ce drepturi am intorcandu-ma la ... (vezi toată discuția)