avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reantoarcerea la serviciu dupa terminarea concediului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reantoarcerea la serviciu dupa terminarea concediului de cresterea copilului

vreau sa stiu daca angajatorul este obligat sa me reprimeasca dupa absenta mea de 2 ani si daca exista o perioada anume in care nu are dreptul sa ma dea afara?

Tin sa mentionez ca unde lucram (un post de radio,cu carte de munca din 1995) este o perioada foarte grea,au dat afara colaboratorii ,jumatate sunt in somaj tehnic pana la 1 iulie,la departamentul meu au mai ramas 3 din care 2 au fost angajati dupa plecarea mea cu cateva luni.Mai stiu ca pe restul nu poate sa-i dea in somaj tehnic deoarece sunt vocile de pe post.Am luat legatura cu directorul de programe si mi s-a spus ca nu e loc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:44, 19 Iunie 2010
Este obligat sa va reprimeasca la munca.Din pacate daca desfiinteaza postul, va va trimite in somaj!
1. Dupa revenirea din CCC pana la 2 ani angajatorul nu va poate concedia timp de 6 luni pe motiv de necorespundere profesionala(cele 6 luni fiind perioada de readaptare).
2. Va poate concedia insa pe orice alt motiv legal. In cazul dvs. se pare ca este vorba de desfiintarea locului de munca ("nu e loc") deci va poate concedia cu art.65 din Codul muncii. In aceasta situatie veti beneficia de indemnizatie de somaj.
3. Daca este sa cum spun eu atunci se aplica si prevederile CCMUNN pe anii 2007-2010:
Art.74. (2) In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.
(3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
Art.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare post dupa cic de 2 ani? andreea36 andreea36 Buna-ziua! Doresc sa ma interesez daca este posibil ca la intoarcerea din concediul de 2 ani de crestere copil, angajatorul imi poate modifica postul (pe ... (vezi toată discuția)
Somaj dorina78 dorina78 pe 16 april fetita implineste 2ani, am fost la firma unde am lucrat, mi s-a spus ca doua saptamani imi inregistreaza preaviz,si ma ponteaza nu trebuie sa merg ... (vezi toată discuția)
Ce lege protejeaza mamicile cand se intorc la munca dupa postnatalul de 2 ani? emiliaelena79 emiliaelena79 Am nascut pe data de 16.11.2007,asadar pe 16.11.2009 ar fi trebuit sa incep serviciul.Numai sa seful meu mi-a spus ca nu-si mai premite sa mai plateasca inca ... (vezi toată discuția)