avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reintorcerea la servici dupa concediu de crestere a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reintorcerea la servici dupa concediu de crestere a copilului

buna seara, sotul meu a intrat in cic pe 28 septembrie 2009 pe 3 februarie 2011 fetita noastra face 2 ani. sotul ocupa inainte postul de sef receptie la un hotel de 4 stele din delta. imi puteti spune va rog cand trebuie sa se intoarca la serviciu?
este adevarat ca timp de 6 luni nu poate fi concediat?
se poate restructura sau reorganiza acest post , avand in vedere ca receptia este partea vitala a unui hotel?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: florybalan , utilizator 23:23, 7 Mai 2010
Art.76 din CCM prevede ca pe o perioada de minimum 6 luni de la reluarea activitatii, considerata perioada de readaptare, salariatii care au beneficiat de concediu de maternitate si/sau de concediu legal platit pentru îngrijirea copilului în vârsta de pâna la 2 ani nu vor putea fi concediati pentru motivul de necorespundere profesionala prevazut de Codul muncii.
Daca CCC se acorda pana la varsta copilului de 2 ani, este greu de inteles? Reia activitatea pe 4 februarie 2011.
Este adevarat ca timp de 6 luni nu poate fi concediat pentru necorespundere profesionala, 6 luni fiind perioada de readaptare.
In functie de politica firmei privind organizarea eficienta a activitatii poate exista si posibilitatea restructurarii postului.
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2010
ContSters42179, utilizator
1. Reinceperea serviciului se face cu data de 4 februarie 2011, a doua zi dupa ce fetita implineste 2 ani.
2. Cu vreo saptamana inainte, face o cerere prin care solicita incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM,cu data de 4 februarie 2011.
3. Pe perioada cat a fost in CCC pana la 2 ani angajatorul putea sa angajeze pe postul sotului o alta persoana numai cu CIM pe perioada determinata (adica pana la 4 februarie 2011). Asa ca ar trebui sa inceapa serviciul pe acelasi post.
4. Timp de 6 luni (considerata perioada de readaptare) nu poate fi concediat pe motiv de necorespundere profesionala. Poate fi insa concediat pentru alte motive, de ex: desfiintarea postului.
5. Daca va restructura postul s-ar putea sa-i ofere un alt post. Daca nu il accepta va fi concediat si va beneficia de indemnizatie de somaj.
6. Angajatorul poate sa faca orice fel de reorganizare in firma lui. O face pe riscul lui. Singura conditie e sa respecte prevederile legale.
7. Dar pana in 2011 mai este destul timp, se vor schimba multe legi, asa ca stati linistita pana atunci.
va multumesc pentru raspunsuri. o seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcerea la locul de munca asboss28 asboss28 daca o femeie este in concediu de maternitate pentru cei doi ani de zile si dupa aceea vrea sa se intoarca la locul de munca avut anterior nasterii, cei de la ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din cic rodicadumitru rodicadumitru Buna ziua, va rog un sfat la urmatoarea problema: Pe 17 decembrie fetita mea implineste 2 ani. 1.Care este data la care trebuyie sa depun cererea de ... (vezi toată discuția)
Concediere la reintoarecre din ccc toy_story toy_story Buna ziua, La reintoarcerea din CCC de 2 ani, angajatorul ma poate concedia in urmatoarele 6 luni? mentionez ca nu este cazul unui faliment sau ... (vezi toată discuția)