avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere la reintoarecre din CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere la reintoarecre din CCC

Buna ziua,

La reintoarcerea din CCC de 2 ani, angajatorul ma poate concedia in urmatoarele 6 luni? mentionez ca nu este cazul unui faliment sau dizolvare.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:19, 23 Septembrie 2010
Nu va poate concedia pentru necorespundere profesionala timp de 6 luni de la data reintoarcerii din ccc.
1. Din CCMUNN pe anii 2007-2010:
Art.76...
(3) Pe o perioada de minimum 6 luni de la reluarea activitatii, considerata perioada de readaptare, salariatii care au beneficiat de concediu de maternitate si/sau concediu legal platit pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani nu vor putea fi concediati pentru motivul de necorespundere profesionala prevazut de Codul muncii.
2. Puteti fi insa concediata (legal) pe alte motive cum ar fi desfiintarea postului ocupat de dvs.
toy_story a scris:

Buna ziua,

La reintoarcerea din CCC de 2 ani, angajatorul ma poate concedia in urmatoarele 6 luni? mentionez ca nu este cazul unui faliment sau dizolvare.

Multumesc


Da , va poate concedia in conditiile prevazute de lege, cu exceptia motivului pentru necorespundere profesionala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate alexa-yvonne alexa-yvonne care este perioada minima pe care este obligat angajatorul sa tina o persoana venita din concediu de maternitate? va multumesc (vezi toată discuția)
Perioada de dupa incetarea concediului pentru cresterea copilului pana la 2 ani bmadalina bmadalina Buna ziua, m-ar interesa sa stiu daca dupa reintoarcerea la serviciu, angajatorul are vreo obligatie legala de a-mi pastra postul pentru o perioada de 6 luni ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la locul de munca asboss28 asboss28 daca o femeie este in concediu de maternitate pentru cei doi ani de zile si dupa aceea vrea sa se intoarca la locul de munca avut anterior nasterii, cei de la ... (vezi toată discuția)