avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de dupa incetarea Concediului pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de dupa incetarea Concediului pentru cresterea copilului pana la 2 ani

Buna ziua,
m-ar interesa sa stiu daca dupa reintoarcerea la serviciu, angajatorul are vreo obligatie legala de a-mi pastra postul pentru o perioada de 6 luni sau daca exista vreo reglementare legala in sensul protejarii mele juridice.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:24, 11 Mai 2010
CCMN art.76 (3) Pe o perioadă de minimum 6 luni de la reluarea activităţii, considerată perioadă de readaptare, salariaţii care au beneficiat de concediu de maternitate şi/sau de concediu legal plătit pentru îngrijirea copilului în vârstă de până la 2 ani nu vor putea fi concediaţi pentru motivul de necorespundere profesională prevăzut de Codul muncii.
Nu exista obligatia angajatorului de a va pastra locul de munca pe o anumita perioada de timp dupa reintoarcerea din CIC.
CCMN prevede doar interdictia de a dispune concedierea pentru necorespundere profesioanla pe o perioada de 6 luni de la reintoarcerea din CIC, perioada considerata ca fiind perioada de readaptare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluarea muncii dupa terminarea concediul pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani migial migial Buna ziua , Exista articol in codul munci sau lege care precizeaza ca angajatorul nu poate desface contractul de munca angajatului reantors din concediul de ... (vezi toată discuția)
Concediere dupa intoarcere din crestere copil diana elena diana elena Buna ziua. As vrea sa va intreb daca este o lege prin care mamele care se intorc din concediu de crestere copil nu pot fi disponibilizate timp de 6 luni. va ... (vezi toată discuția)
Persoanele care ies din concediu pentru crestere copil Kiss Raluca Kiss Raluca O mama este aparata ( in pastrarea locului de munca) doar cand este in concediul de crestere copil sau si o anumita perioada dupa revenirea la locul de ... (vezi toată discuția)