avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariat - revenire din concediul de crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariat - revenire din concediul de crestere copil

Daca o persoana vine din concediu crestere copil dupa 2 ani angajatorul daca doreste sa o disponibilizeze are voie ? sau trebuie sa o mai tina o perioada de timp.
da, o poate concedia cu respectarea formalităţilor.

Alberto Kurtyan
1. Din CCMUNN pe anii 2007-2010:
Art.76...
(3) Pe o perioada de minimum 6 luni de la reluarea activitatii, considerata perioada de readaptare, salariatii care au beneficiat de concediu de maternitate si/sau concediu legal platit pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani nu vor putea fi concediati pentru motivul de necorespundere profesionala prevazut de Codul muncii.

2. Poate fi insa concediata pentru orice alt motiv, cu respectarea prevederilor din Codul muncii si din CCM.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Octombrie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Da asa este .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate alexa-yvonne alexa-yvonne care este perioada minima pe care este obligat angajatorul sa tina o persoana venita din concediu de maternitate? va multumesc (vezi toată discuția)
Concediere dupa intoarcere din crestere copil diana elena diana elena Buna ziua. As vrea sa va intreb daca este o lege prin care mamele care se intorc din concediu de crestere copil nu pot fi disponibilizate timp de 6 luni. va ... (vezi toată discuția)
Concediere la reintoarecre din ccc toy_story toy_story Buna ziua, La reintoarcerea din CCC de 2 ani, angajatorul ma poate concedia in urmatoarele 6 luni? mentionez ca nu este cazul unui faliment sau ... (vezi toată discuția)