avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Test profesional la revenirea din CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Test profesional la revenirea din CIC

Buna ziua,

Prietena mea a fost in CIC timp de 2 ani, urmand sa reinceapa serviciul pe 14 aprilie.

A fost anuntata de la serviciu ca in prima zi de munca va trebui sa sustina un test profesional (i s-a spus de catre cei de la firma trebuie sa vada "la ce nivel se afla").

Este legal acest test? La firma s-au facut disponibilizari, iar prietena mea este oarecum tensionata, mai ales ca timp de 2 ani nu a mai lucrat nimic.

Spuneti-mi va rog de drepturi are salariata la revenirea din CIC:
- poate fi data afara pe motive de incompetenta? Daca nu, cat timp nu?
- poate fi disponibilizata?
- i se poate reduce salariul?
- poate fi mutata pe alt post?

Orice informatie este utila.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:10, 12 Aprilie 2010
Pe o perioada de sase luni considerata perioada de readaptare nu poate fi concediata pentru necorespundere profesionala.
Cu acordul ei poate sa-i fie modificat salariul si functia.
Daca angajatorul procedeaza la restructurarea postului poate fi concediata cu art.65(1) ceea ce ii da dreptul de a beneficia de somaj.
ramiha a scris:

...............
Spuneti-mi va rog de drepturi are salariata la revenirea din CIC:
- poate fi data afara pe motive de incompetenta? Daca nu, cat timp nu?
- poate fi disponibilizata?
- i se poate reduce salariul?
- poate fi mutata pe alt post?

Orice informatie este utila.

Va multumesc!


1. Nu poate fi concediata pe o perioada de 6 luni de zile de la data revenirii din CIC pentru necorespundere profesionala - art.76 alin.3 CCMN

2. Angajatorul poate decide concedierea salariatului în situaţia în care locul de muncă ocupat este desfiinţat ca urmare a dificultăţilor economice sau a reorganizării activităţii ori a falimentului societatii.

3. Modificarea salariului si a functiei se poate face numai cu acordul salariatului.
Pentru sectorul privat sunt aplicabile aceste dispozitii:
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Va multumesc mult pentru raspunsuri!

Angajatorul are dreptul sa dea un test profesional angajatei la revenirea din CIC? Ea are dreptul sa refuze acest test?
Angajatorul are dreptul sa faca evaluarea personalului ori de cate ori considera necesar. In cazul unei lipse mai mari din activitate (motivate bineinteles) este normal sa se faca o evaluare, angajatorul va stabili nivelul profesional si, in perioada de 6 luni, poate dispune programe de readaptare/ perfectionare, etc.
Angajatorul poate sa-i dea acel test, dar nu o poate concedia pe motiv de necorespundere profesionala timp de 6 luni de la revenirea din CIC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din cic anca13 anca13 buna ziua. o persoana aflata in CIC, doreste sa revina la serviciu. angajatorul este obligat sa o primeasca? exista o perioada minima de timp in care ... (vezi toată discuția)
Obligativitate angajator de a reincadra pe aceiasi functia la revenirea din cic? ContSters68307 ContSters68307 Buna, Este angajatorul obligat,dpdv legal, sa reincadreze salariata revenita din CIC pe acelasi post sau doar sa o reincadreze si sa o evalueze dupa ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil in varsta de pana la 2 ani mruazl@yahoo.com mruazl@yahoo.com la revenirea la vechiul loc de munca dupa efectuarea concediului de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani, este nevoie de o examinare, testare din ... (vezi toată discuția)