avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenire din CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenire din CIC

buna ziua.
o persoana aflata in CIC, doreste sa revina la serviciu. angajatorul este obligat sa o primeasca? exista o perioada minima de timp in care angajatorul este obligat sa tina acel angajat?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:22, 18 Noiembrie 2009
1. Persoana aflata in CIC poate reveni oricand la serviciu.
Deasemenea, oricand, pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului, persoana in cauza poate solicita reintrarea in CIC.

2. Vedeti ART. 76 alin 3 din CCMNN 2007-2010:
"(3) Pe o perioada de minimum 6 luni de la reluarea activitatii, considerata perioada de readaptare, salariatii care au beneficiat de concediu de maternitate si/sau concediu legal platit pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani nu vor putea fi concediati pentru motivul de necorespundere profesionala prevazut de Codul muncii."
Daca din motive economice angajatorul restructureaza postul , persoana revenita din concediu crestere copil poate fi concediata individual cu respectarea prevederilor Contractului Colectiv de Munca la nivel National :
- preaviz de 20 zile lucratoare
- plata concediului de odihna neefectuat ( din 2008 si 2009 , raportat la perioada lucrata )
- plata unui salariu compensator
Da,angajatorul este obligat sa o primeasca.

Desfacerea CIM pentru reorganizarea activitatii nu trebuie sa aiba legatura cu persoana salariatului.
postul e de REPREZENTANT VANZARI. in acel magazin sunt 2 astfel de reprezentanti, plus inca 2 la alte 2 magazine. restructurarea postului inseamna ca o poate concedia doar pe ea sau pe toti agentii de vanzari? daca doar pe ea, angajatorul nu mai poate angaja o alta persoana pe acel post?
anca13 a scris:

buna ziua.
o persoana aflata in CIC, doreste sa revina la serviciu. angajatorul este obligat sa o primeasca? exista o perioada minima de timp in care angajatorul este obligat sa tina acel angajat?
va multumesc


La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Nu exista nicio perioada minima de timp in care angajatorul este obligat sa tina un salariat care a revenit din CIC.
Legea prevede interdictia de a o concedia pentru necorespundere profesionala timp de 6 luni de la revenirea din CIC, insa pentru alte motive se poate initia incetarea c.i.m. imediat dupa revenirea din CIC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate crysstyna_84 crysstyna_84 BUNA ZIUA AM SI EU O PROBLEMA , SUNT IN CONCEDIU DE MATERNITATE , COPILUL ARE 8 LUNI SI AS FI VRUT SA MA INTORC LA SERVICIU DAR PROBLEMA ESTE CA PATRONUL NU ... (vezi toată discuția)
Persoanele care ies din concediu pentru crestere copil Kiss Raluca Kiss Raluca O mama este aparata ( in pastrarea locului de munca) doar cand este in concediul de crestere copil sau si o anumita perioada dupa revenirea la locul de ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate alexa-yvonne alexa-yvonne care este perioada minima pe care este obligat angajatorul sa tina o persoana venita din concediu de maternitate? va multumesc (vezi toată discuția)