Buna ziua,
am si eu o serie de nelamuriri cu privire la reintoarcerea din CIC:
1) data de reintoarcere este data urmatoare datei de nastere a copilului ( de ex copil nascut in 17 ianuarie, va trebui sa ma intorc la munca in 18 ianuarie)?
2) in afara de cererea de reintoarcere din CIC catre angajator ( dupa efectuarea celor 2 ani legali) , mai trebuie sa depun vreun dosar la primarie pentru incetarea platii indemnizatiei CIC ? Dar pentru modificarea valorii alocatiei?
3) daca eu am nascut in 17 ianuarie 2010 caror legi ma supun referitoare la reintoarcerea din CIC dupa 2 ani si care sunt prevederile legale dupa reintoarcere? Auzisem ca nu mai exista CCMN si este ceva legat de un CCM la nivel de unitate sau de ramura/ domeniu de activitate. Eu ca meserie sunt arhitect.
Va multumesc anticipat.
1. Da, data revenirii la munca va fi data de 18.01.
2. Nu se mai depune nimic la Primarie , intrucat plata indemnizatiei va inceta cu ziua urmatoare celei in care copilul a implinit varsta de un an sau, dupa caz, 2 ani....
3. Va supuneti legislatiei in vigoare la data revenirii din CCC ... astfel , dupa revenirea din CCC angajatorul paote decide concedierea dvs ....
multumesc pentru raspunsuri, dar mai lamurit-ma referitor la punctul 3). In legislatia actuala mai este prevazut faptul ca angajatorul e obligat sa nu ma concedieze pe o perioada de 6 luni, putand-o face si in perioada celor 6 luni in conditii de restructurare cu desfinfarea postului sau faliment? Va multumesc anticipat
As vrea sa stiu caror legi ma supun eu in momentul intoarceri din CIC - vreau sa le citesc ca sa fiu cat de cat informata. Acestea ar fi:
1. O 148 /2005 ?
2.Codul muncii 2011 ?
3. CCMN 2011 -2014?
4. Eu fiind in CIC inainte de ianuarie 2011 cand a aparut O 111/2010, ma supun aplicarii acestei ordonante si a normelor ei?
Ce alte legi mai sunt in vigoare pt cazul meu?
Va multumesc frumos pentru lamuriri
Dvs ati beneficiat de prevederile OUG nr.148/2005 , prin urmare, nu va sunt incidente prevederile OUG nr.111/2010 care in art.1 prevede expres ca, prevederile art. 2—29 reglementeaza drepturile care se acorda persoanelor ai caror copii se nasc incepand cu data de 1 ianuarie 2011, precum si celor aflate in situatiile prevazute la art. 8 alin. (2), incepand cu aceasta data.
NU exista CCMN de la 01.01.2011 ... acel proiect de CCMN 2011 -2014 nu a mai intrat in vigoare.
Codul Muncii nu prevede interzicerea concedierii la revenirea din CCC.
multmuesc pentru raspunsuri .. inteleg deci ca persoanele care au nascut pana in 1 ianuarie 2011 nu mai sunt protejate in nici un fel la reintoarcerea la munca, din cauza ca numai exista CCMN si OUG 111/2010 nu se aplica. Adica sunt la voia angajatorului fara a putea sa riposteze la decizia acestuia.
Multumesc.