avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce perioada este firma obligata sa ma tina dupa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce perioada este firma obligata sa ma tina dupa intoarcerea din cresterea copilului?

Buna ziua,
Sunt o mamica care a nascut in martie 2010 si am stat 2 ani acasa in CC.
Acum trebuie sa ma intorc la munca dar firma m-a anuntat ca nu mai are nevoie de mine si ca doreste sa ma trimita in somaj.
As vrea sa stiu daca firma mai este obligata sa ma tina 6 luni sau nu?
Am cautat pe net si am gasit OUG 111/ 2010 cu modif prin legea 132/2011 publicata in M Of 452/2011 in care la art 25 aliniatul 3 se spune ca este interzis angajatorului pe 6 luni sa dispuna incetarea raporturilor de munca.
Acum eu care am nascut in martie 2010 se aplica legea asta sau merg pe Oug 148/2005 in care nu se specifica nimic de obligativitatea de 6 luni?
Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine ca nu mai inteleg nimic.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:55, 26 Februarie 2012
Vi se aplica legea in vigoare la data reintoarcerii din concediu - OUG 111/2010. Potrivit acesteia, angajatorul are obligatia de a mentine contractul de munca o perioada de 6 luni de la reintoarcerea din concediu.
multumesc.
tot la oug 111/2010 la art 25 al 4 se spune ca nu se aplica ca urmare a reorganizarii judiciare sau falimentului. Asta ce insemna : adica daca vine si imi spune ca firma merge rau si nu ma poate platii , (desi eu sunt singura care este data afara) poate prin acest aliniat sa ma trimita in somaj cu art 65/1 din codul muncii? sau este obligata sa ma tina 6 luni?
Reorganizare judicara si faliment exista numai in conditiile in care s-a deschis aceasta procedura printr-o sentinta data de tribunal. Daca nu exista aceasta sentinta, angajatorul are obligatia de a mentine contractul de munca timp de 6 luni de la intoarcerea din concediu.
TOT AICI PE SITE AM URMATOAREA DISCUTIE

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

in care se precizeaza ca de oug 111 beneficiaza doar mamicile care au nascut cu 01.01.2011

si ca urmare pot fi data afara.

Va rog din suflet sa ma lamuriti ca sunt disperata.
Am avut o situatie similara. Doar persoana care a nascut dupa data de 1 ianuarie 2011, va beneficia de drepturile reglementate de OUG 111/2010, respectiv prevederile art. 25 alin. (2).
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Februarie 2012
apetra, utilizator

Alte discuții în legătură

Mamele care au nascut inainte de oug 111/2010, beneficiaza de 6 luni protectie contra somajului, la intoarcerea dintr-un cic de 2 ani? ralvintila ralvintila buna ziua, sunt mamica din 2010, si in curand expira termenul de 2 ani alocat ptr CIC. as dori sa stiu daca, la intoarcere la serviciu, beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului SimonaTpl SimonaTpl Buna ziua. Voi naste in luna aprilie 2011. In conditiile intrarii in vigoare a OUG nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Intrebare vbc vbc Oare cum se poate explica faptul ca unii angajatori considera ca fiind legal/obligatoriu sa primeasca angajata timp de 6 luni dupa CIC conf. OUG 148/2005, iar ... (vezi toată discuția)