avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce perioada este firma obligata sa ma tina dupa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce perioada este firma obligata sa ma tina dupa intoarcerea din cresterea copilului?

Buna ziua,
Sunt o mamica care a nascut in martie 2010 si am stat 2 ani acasa in CC.
Acum trebuie sa ma intorc la munca dar firma m-a anuntat ca nu mai are nevoie de mine si ca doreste sa ma trimita in somaj.
As vrea sa stiu daca firma mai este obligata sa ma tina 6 luni sau nu?
Am cautat pe net si am gasit OUG 111/ 2010 cu modif prin legea 132/2011 publicata in M Of 452/2011 in care la art 25 aliniatul 3 se spune ca este interzis angajatorului pe 6 luni sa dispuna incetarea raporturilor de munca.
Acum eu care am nascut in martie 2010 se aplica legea asta sau merg pe Oug 148/2005 in care nu se specifica nimic de obligativitatea de 6 luni?
Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine ca nu mai inteleg nimic.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:55, 26 Februarie 2012
Cred ca ati prmit informatii eronate ...
!. In primul rand, legea aplicabila este cea de la data intrarii in CCC . si nu cea de la data revenirii ... OUG nr.111/2010 prevede expres ca este aplicabila numai persoanelor ai caror copii s-au nascut incepand cu 01.01.2011.

2. La revenire din CCC angajatorul va poate concedia fara a avea vreo interdictie in acest sens prevazuta in lege .. dvs ati intrat in CCC sub incidenta OUG nr.148/2005 care nu reglementeaza vreo astfel de masura de protectie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mamele care au nascut inainte de oug 111/2010, beneficiaza de 6 luni protectie contra somajului, la intoarcerea dintr-un cic de 2 ani? ralvintila ralvintila buna ziua, sunt mamica din 2010, si in curand expira termenul de 2 ani alocat ptr CIC. as dori sa stiu daca, la intoarcere la serviciu, beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului SimonaTpl SimonaTpl Buna ziua. Voi naste in luna aprilie 2011. In conditiile intrarii in vigoare a OUG nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Intrebare vbc vbc Oare cum se poate explica faptul ca unii angajatori considera ca fiind legal/obligatoriu sa primeasca angajata timp de 6 luni dupa CIC conf. OUG 148/2005, iar ... (vezi toată discuția)