Mi- a fost suspendat permisul pentru 30 zile (15.07.2012-15.08.2012) pentru depasire pe linie dubla continua, urmeaza sa il ridic in 16.08.2012, in acea data sunt plecata la mare (sofer fiind altcineva, dar masina a mea), avand concediu in acea perioada,ce pot face in acest caz? Se poate face o imputernicire la notar sa mi-l ridice altcineva si sa mi-l trimita pe litoral? daca da care ar fi un model si actele necesare la notar?daca ma puteti ajuta si cu un tarif?
nu este obligatoriu - puteti conduce masina si fara sa aveti plascticul insa riscul este de a plati o amenda ptr neprezentarea actelor agentului rutier.
un model de procura are notarul public unde o veti autentifica.
nu trebuie sa va informati mult, aceasta se afla inscrisa in procesul verbal de contraventie in spatiul din dreptul rubricii "amenda, in suma de______lei".
ma refeream la amenda in cazul in care nu prezinti permisul de conducere in caz de control rutier.Amenda din procesul verbal este achitata la 24 de ore de la intocmirea procesului....
Art.101. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
18. nerespectarea obligaţiei conducătorului de vehicul de a avea asupra sa documentele prevăzute la art.35 alin.(2).
Art.35. -
(2) Participanţii la trafic sunt obligaţi ca, la cererea poliţistului rutier, să înmâneze acestuia documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare sau de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum şi alte documente prevăzute de lege.
Art.98. - (1) Amenzile contravenţionale se stabilesc în cuantumul determinat de valoarea numărului punctelor-amendă aplicate.
(2) Un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului..
(4) Clasele de sancţiuni sunt următoarele:
c) clasa a III-a - de la 6 la 8 puncte-amendă;
salariul minim brut pe economie 2012=700 lei, 10%=70 lei