avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 10 clase = studii medii????
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

10 clase = studii medii????

Buna ziua,
Am o nelamurire, legata de incadrarea unui salariat, poate fi incadrat ca "sef echipa specializata" o persoana care are 10 clase desi in COR 2012 nivelul de instruire cerut este de studii medii? ce inseamna sa ai studii medii?
Va multumsec anticipat,
Cel mai recent răspuns: Annamariaa , utilizator 14:09, 3 August 2012
Studii medii inseamna liceul.
Daca este absolvent a 10 clase inainte de 2011, Legea nr. 84/1995, cu modificarile si completarile ulterioare, la art. 6, mentiona ca invatamantul obligatoriu este de 10 clase. Art. 15(8) al aceleiasi legi: "invatamantul primar si secundar inferior constituie invatamantul obligatoriu (invatamantul primar clasele I-IV), si invatamantul secundar inferior format din gimnaziu (clasele V-VIII) si ciclul inferior al liceului, sau scoala de arte si meserii (clasele IX-X).

daca a absolvit cele 10 clase inainte de 2011 nu se considera studii medii?
sigur ca, DA. oricum diploma de absolvire specifica specialitatea absolvita, in baza caruia poate fi incadrat in munca.
Va multumsec pentru raspunsuri dar...inca sunt nelamurira de aceea va spun exact despre ce e vorba. Avem un angajat cu " Diploma de absolvire a invatamantului obligatoriu de 10 ani" cu profil "Mecanic". Noi suntem o societate cu sector de activitate "Prelucrare piese auto" si mi se cere sa il incadrez ca sef de echipa ...ceva de genul si nu stiu unde si cum il pot incadra. va rog sa ma indrumati. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Scoala profesionala alin81 alin81 Buna ziua am o mare rugaminte...as dori sa stiu daca scoala profesionala de 3 ani absolvita se incadreaza la studii medii...si daca da in ce lege se incadreaza ... (vezi toată discuția)
Studii medii luminita29 luminita29 Buna ziua. Am o nelamurire....Am un salariat angajat pe functia de lacatus mecanic.cod COR 721410 (nivel pregatire 2 - studii medii) .Are 8 clase si o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! nivelul de studii 2 si 3 solicita diploma de bacalaureat? CasaAGS CasaAGS Buna ziua! Pentru incadrare in functia de Operator introducere, validare si prelucrare date, nivel 2 - studii medii este obligatoriu ca invatamantul liceal sa ... (vezi toată discuția)