avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestare amendã
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestare amendã

Bună ziua! Azi am primit o amedă pe care aș vrea să o contest. O să vă povestesc întâi pe scurt despre problema mea: sunt student la universitatea de muzică din pitești la flaut. Acest fapt presupune studiul a cel puțin 2 ore pe zi. Când exersez respect orele de liniște menționate la art. 3 pct. 26 din legea 61/1991 R. Cu toate acestea vecina de dedesubt, după amenințări nenumărate cum că mă va face să plec din bloc dacă mai pun vreodată mâna pe flaut a reușit să ajungă președinte de bloc și cheamă poliția imediat ce mă apuc să cânt menționând că: "nu știu să cânt, fac special ca să o omor":), în calitate de președinte de bloc vorbește în numele locatarilor cum că i-aș teroriza pe toți (deși niciun locatar nu este deranjat, ba chiar unii mă susțin spunându-mi să îmi văd de treaba mea pentru că femeia e nebună). Primul echipaj de poliție a avut foarte mult bun simț și mi-a spus că pot să cânt în continuare dar să am grijă să nu depășesc orele stabilite. Următoarele echipaje au fost însă foarte suspecte. Toate echipajele care au urmat mi-au invocat alt punct, spunându-mi că pct. 26 nu există, nu există ore stabilite, că am modificat legea și că sunt pasibil de pușcărie. Este lesne de înțeles ca nu au avut ce să-mi facă, doar să-mi dea avertisment (pe care mi l-au dat) pentru că ar fi ieșit urât pentru ei. Au abordat tactica milițienilor de intimidare. Ieri însă, primesc o amendă de 700 de lei prin poștă dată într-o zi când nici măcar nu am fost acasă. Pe amendă scrie că aș fi tulburat liniștea "locatarilor" la ora 12:30 (oră în intervalul permis, a propos) încălcând art. 3 pct. 25 (nu sunt prevăzute ore, dar la acest punct este vorba de liniștea "locuitorilor"). Deasemea, agentul de poliție a mai specificat la observații că mă aflu în apartament dar că refuz să deschid organelor abilitate. Acest lucru nu avea de un de să-l știe nici dacă aflam pe bune în apartament. De mediere cu vecina nici nu poate fi vorba din moment ce femeia a chemat poliția acum două luni pe motiv că am tras apa la baie. Ce mă sfătuiți să fac în această situație? Vreau să termine cât mai repede tot scandalul. (vă rog să mă credeți că nu am exagerat cu nimic, chiar așa stă situația deși pare greu de crezut.)
Ultima modificare: Joi, 2 August 2012
Mikhail, utilizator
Cel mai recent răspuns: sc vox legis corp srl , Consilier juridic 19:02, 3 August 2012
trimite-mi PV pe email sa vad ce te pot sfatui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pianina gabipian gabipian am un baiat elev la un lic muzical in clasa 3 repeta la pianina acasa intre orele 17-18 ore acceptate de vecinii scarii inafara de cel de sub mine .Am inteles ... (vezi toată discuția)
Programul de liniste maria.dinca maria.dinca buna ziua, va rog sa ma consiliati in urmatoarea speta : conform noii legi privind programul de liniste in bloc, inteleg ca est interzis sa faci zgomot de ... (vezi toată discuția)
Probleme vecini instrument muzical Crisscriss21 Crisscriss21 Buna ziua, Locuiesc in chirie,si am o problema cu vecinii de dedesubt.Eu cant la flaut si sunt studenta la Consrrvator.Uneori se intampla sa nu pot studia ... (vezi toată discuția)