avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Exista vreo posibilitate?ipoteca pe casa parintilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Exista vreo posibilitate?ipoteca pe casa parintilor

Buna seara,
Am fost casatorita si in timpul casatoriei sotul a facut un credit imobiliar iar ca ipoteca a fost pus un imobil al parintilor. Intre timp am divortat, dar fostul sot nu doreste sa ridice ipoteca de pe apartamentul parintilor. Este vreo posibilitate sa-l oblig sa ridice ipoteca?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: carmen gratiela , utilizator 10:08, 3 August 2012
Ati facut partajul?
Ar trebui sa se faca un partaj.Creditul e facut in timpul casatoriei.Banii s-au folosit in comun?!
Partajul nu s-a facut
Cu partajul veti rezolva si celelalte probleme.
Nu veti rezolva problema daca fostul sot nu are in proprietate un imobil pe care sa-l aduca bancii garantie si pe care banca sa-l accepte.
Daca acel credit nu se plateste, parintii vor pierde casa, dansii au acceptat sa garanteze cu acel imobil creditul. Pt banca nu conteaza cine a folosit banii, daca ati divortat etc.
Aveti interes ca acest credit sa fie achitat, puteti cere in cadrul partajului o cota mai mare din bunuri ( daca sunt) si sa platiti dvs pe mai departe creditul ( daca e o datorie comuna, ca n-ati zis)

Ultima modificare: Vineri, 3 August 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)
Partaj prima casa1 scoatere codebitor toma1983 toma1983 Buna ziua, Trecand direct la subiect, problema mea este urmatoare: am divortat si am impreuna cu fosta sotie un apartament cumparat cu prima casa 1. Am ... (vezi toată discuția)
Partaj - credit prima casa Rikidone79 Rikidone79 Sunt casatorita si urmeaza sa divortez de comun acord, nu avem copii, avem un apartament cumparat prin \\"Prima casa\\". Eu sunt titularul creditului, iar ... (vezi toată discuția)