avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am dreptul la concediu pentru ingrijirea copilului????
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am dreptul la concediu pentru ingrijirea copilului????

In februarie 2008 mi-am schimbat locul de munca, cu o luna intrerupere(respectiv ianuarie 2008). Tot in 2008 am nascut si nu stiu daca in cazul in care exista o luna intrerupere in campul muncii mai beneficiez de indemnizatia de ingrijire a copilului de 85 %????
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters70514 , utilizator 09:35, 15 Ianuarie 2009
S-a scris aici mult despre faptul ca pentru a beneficia de indemnizatia CIC este necesar sa aveti venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului.
Buna ziua.As avea si eu o intrebare.In luna april o sa am 2 ani de cand lucrez in aceasta firma..Pana acum am lucrat la 8 ore..si luna asta mi s-a modificat contractul si o sa lucrez la 4 ore..daca raman insarcinata...voi mai primi ceva bani pentru ingrijirea copilului?
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CIC, trebuia ca în ultimul an anterior datei naşterii copilului, sa fi realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.
Daca indepliniti aceasta conditie, atunci veti putea beneficia de o indemnizaţie lunară în cuantum de 600 lei sau, optional , in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4000 lei.
Exista o norma conform careia taticii nu pot intra in concediu de cresterea copilului decat dupa ce au facut curs de puericultura?
Multumesc
De prevederile OUG nr.148/2005, beneficiaza oricare dintre parintii firesti ai copilului cu conditia de a indeplini conditiile prevazute de lege , si anume: in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.

Potrivit art. 61alin.1 lit.c din CCMN, salariatii au dreptul la zile libere platite in cazul nasterii unui copil -, si anume : 5 zile + 10 zile daca a urmat un curs de puericultura.

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pentru tatal copilului vioreltudorascu vioreltudorascu Buna ziua Ce vechime trebuie sa am ca si angajat ca sa pot beneficia de concediu de paternitate? (vezi toată discuția)
Pentru concediu paternal ioana023 ioana023 Daca as avea 11 luni contribuite din cele 12 luni pot beneficia de concediu paternal ? (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? yoli yoli Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 ... (vezi toată discuția)