avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prescriptia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prescriptia

Buna ziua!
In anul 2009 am achizitionat un autoturism nou,de la un dealer autorizat, iar ulterior, am aflat ca proprietarul masinii era o alta societate de leasing auto.In prezent, dealer-ul se afla in insolventa, iar creditorii inclusiv firma de leasing se judeca cu acesta in vederea recuperarii bunurilor materiale.In contextul in care, am inmatriculat masina pe numele meu,exista vreo posibilitate ca vreun executor sa puna in aplicare vreun ordin de executare silita, dat de instanta?
De asemenea, doresc sa va intreb daca de la data cumpararii au trecut mai mult de 3 ani, a intervenit prescriptia?
Astept cu interes raspunsurile dvs.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 12:01, 5 August 2012
Nu exista riscul ca autoturismul sa faca obiectul vreunei proceduri de executare silita atata timp cat dumneavoastra l-ati achizitionat in mod legal si cu documente.
In cazul expus nu se poate vorbi de prescriptie, aceasta este o sanctiune de drept civil impotriva creditorului care timp de 3 ani nu face nici un fel de demers legal pentru recuperarea creantei sale. Pentru a intelege prescriptia trebuie sa va ganditi ca exista o datorie neplatita, scadenta, iar creditorul nu face nimic pentru a incasa contravaloarea ei.
Va multumesc pentru raspuns!
Raportat, la cele enuntate, exista vreo posibilitate sa raman fara masina intrucat randul al doilea de chei si C.I. a autoturismului se afla la firma de leasing?
Atata timp cat dumneavoastra v-ati indeplinit obligatiile asumate nu aveti acest risc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executat silit apoi cesionat mgyom mgyom Salut, Ar dori un raspuns la o intrebare. Am luat un credit auto in 2008 de la o banca pe care dupa un timp nu l-am mai putut plati din motivul ca am fost ... (vezi toată discuția)
Achizitie autoturism sh utilizator090 utilizator090 Buna ziua, Ma aflu in situatia de a achizitiona un autoturism si mi-ar prinde bine un sfat cat mai curand posibil. Autoturismul a fost cumparat de la ... (vezi toată discuția)
Probleme firma leasing marianacornaciu marianacornaciu Am avut o masina luata in leasing pe care am predat-o firmei de leasing dupa un an jumatate de folosinta si de plata a ratelor dupa 2 ani firma de leasing ... (vezi toată discuția)