avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Baza legala pentru restrictionare acces al unui ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Baza legala pentru restrictionare acces al unui salariat la o baza de date interna

As vrea sa stiu in ce baza legala un angajator poate dispune restrictionarea accesului la o baza de date interna, pentru un salariat ? Ce documente ar trebui sa aiba ca suport legal ?
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 19:59, 22 Septembrie 2012
Regulamentul intern.
Nu are asemenea prevederi si chiar daca ar avea ar trebui sa fie un motiv bine intemeiat legal in legatura cu acel salariat nu ?
Aici se poate invoca HG nr 781/2002 privind protectia informatiile secrete de serviciu.

Unde lucrati dumneavoastra :la stat sau la privat?
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2012
ContSters259084, utilizator
Regulamentul intern al firmei, organigrama firmei si decizia scrisa a angajatorului care stabileste la ce documente (nominal) are acces si pana la ce nivel de acces (1.... n) pentru fiecare categorie de document nominalizat poate intra in baza de date a firmei fiecare salariat nominalizat in schema de personal.
@ sergiualex

Privat dar in legatura cu statul...
E vorba de date cu caracter personal stabilite prin Legea 677/2001 pentru care fiecare salariat a semnat un angajament de confidentialitate. Deci ce anume as fi incalcat ? Aveau metode de a ma trage la raspundere daca era nu ?

@ gigpopa

Decizie interna nu a fost....

Alte discuții în legătură

Sanctionarea divulgarii parolei adresei de email a firmei persoanelor neautorizate cyan cyan O persoana din cadrul companiei a divulgat parola emailului oficial al firmei unui fost angajat care avea acces la acest email. Dupa plecarea angajatului ... (vezi toată discuția)
Spor confidentialitate Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Unde este prevazut sporul de confidentialitate, daca am in fisa postului prevazut ca respecta confidentialitatea dosarelor de audit? (vezi toată discuția)
Declaratia angajatului ref. renuntare drepturi si divulgare informatii freeasabird freeasabird Va rog frumos daca se poate sa ma ajutati cu temeiul legal cu privire la declaratiile pe care angajatorul imi impune sa le semnez la incetarea contractului de ... (vezi toată discuția)